Szekeres Adrien a jógára esküszik

Szekeres Adrien énekesnő életében nagyon fontos a harmónia. Két kislánya és a koncertjei sok energiát felemésztenek, ezért úgy gondolja, a mozgásnak és az étkezésnek kulcsfontossága van abban, hogy a családban és a színpadon is helyt tudjon állni.

Mit jelent ön számára az egészség?

Nagy közhely, de mindent! Ahhoz, hogy minőségi életet éljünk, elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A feladatainkra, a családunkra, a szeretteinkre csak úgy tudunk teljes szívvel-lélekkel koncentrálni, ha egészségesek vagyunk.

Mit tesz ön egészsége megőrzésének érdekében?

Azt gondolom, nagyon fontos a megelőzés. Ezért figyelek arra, hogy mit eszem. Mivel az én tevékenységeim elsősorban nem fizikailag, hanem szellemileg megterhelőek, olyan ételeket fogyasztok, amelyek vitaminban gazdagok és nem feltétlenül olyanokat, amik sok energiát adnak.

Ami serkenti az agyműködést, energetizál és nem terheli meg a szervezetemet. Tehát sok gyümölcsöt, zöldséget, – ha tehetem bio élelmiszereket – magokat, húst és imádom a teákat. A paleo táplálkozás áll legközelebb hozzám.

szekeresadrien_640

Sportol rendszeresen?

Igen. Én a jógában találtam meg azt a mozgásformát, amit legszívesebben végzek. Ellazít, de energetizál, frissnek, könnyűnek, rugalmasnak érzem magam jóga után. Ha tehetem, jógával kezdem a napom. Van, hgy csak 30 perc jut rá, de akkor is jobban indul a napom, mintha nem mozogtam volna.

December 26-án lesz a Budapest Sportarénában egy ünnepi nagykoncertje. Jelent-e ez valamilyen változást az életében? Hogyan készül rá?

Ez nagy kihívás. Fizikailag és lelkileg is nagy, de szép feladat. Fontos, hogy a decemberi rohanásban ne fárasszam ki magam. Ha lehet, mégjobban figyelek magamra.

Tudatosan fogyasztok ilyenkor mégtöbb egészséges ételt. Van még egy bevált segítségem ilyenkor, évek óta eljárok télen a Sensoliteba egy kis fényterápiára.

Valamint, igyekszem eleget pihenni. Esténként gyertyafénynél megiszom egy-két pohár teát, ami segít megnyugodni, így jobban is alszom és a lelkem is töltődik picit.

Forrás: