Szamosi Zsófi – Este 7 után egy falatot sem!

A Jászai-díjas Szamosi Zsófi neve ma már nemcsak színházi berkekben cseng ismerősen. A Pintér Béla Társulatához tartozó művésznő megmutatta már magát filmekben, a tévében és a színpadokon.

A HBO-n jelenleg is fut a Terápia – című sorozat, melyben Mácsai Pállal játszik együtt. A többi között játszott a Csudafilmben, az Állítsátok meg Terézanyut címűben. Tavalyelőtt pedig a POSZT-on elnyerte a legjobb női főszereplő díjat a Szutyok című színdarabbal. Órákig lehetne sorolni, hogy mi mindent tud még. Néhányat nem tudok kihagyni: 4 nyelven beszél, profi módon klarinétozik, és minden táncot rop. A tangótól a keringőig.

Vigyázol-e magadra testileg?

Megpróbálok rendszeresen mozogni, jógázok és taijizok. De sokfelé megfordultam már ahol mozogni lehet. Ilyen a ping-pong, az úszás, a billiárd, a jóga, a kosárlabda, a vívás és a lovaglás. Valamennyit elfogadható módon elsajátítottam.

Ámulat érte.

A C-vitaminon kívül semmit nem szedek, ám elég sok folyadékot iszom. De a kávé és a cigaretta is része az életemnek, ha csak szerény mennyiségben is.

SzamosiZsofi

Valami „rosszat” te is tehetsz! Azt meséld el, hogy honnan merítesz erőt lelkileg?

A mozgás sok erőt ad, de időnként elmegyek egy fürdőbe, ami nagyon lelazít. De egy jó könyv, film, vagy koncert is fel tud tölteni. Vagy egy jó beszélgetés.

Tartasz-e bármilyen diétát?

Tartok. Vagyis nagyon igyekszem odafigyelni arra, hogy ne egyek túl sok szénhidrátot, mindezt persze nem drasztikusan. Este 7 után viszont nem eszem, ami eddig a legjobb ellenszernek bizonyult az elhízás ellen.

Ha isten ments beteg vagy kit hívsz fel? Az orvost, a patikust, vagy a természetgyógyászatot kedveled jobban?

Sajnos színészként sokszor előfordult már, hogy betegen játszottam lázcsillapítóval, mert amíg fel tud kelni az ember, addig bemegy a színházba. Olyankor bekapkodom, amiket otthon találok, a tünetek enyhítésére. Ha komolyabb a dolog, akkor egy családtagot, aki orvos.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.