Pipi egészséges karácsonya

Fagyi és hideg, jeges italok, Fábián Anita és kislánya, Pipi még indiánnyár esetén sem csábul el, egyetlen gombócra sem. A Jóban Rosszban Szilviája elárulta, torka érzékenységét gyermeke is örökölte, ezért vezették be a fenti szabályt.

Egészségtudatos szemléletét már most igyekszik átadni lányának, s apró praktikákkal készülnek a karácsonyi ünnep időszakára is, hogy egy buta megfázás ne vethessen árnyékot arra sem.

Az iskola óriási próbatétel egy gyermek számára. Nem kevésbé a szülőknek, akiknek nem pusztán azon aggódnak, hogyan boldogul a lurkó a tanulással, hanem bizony azért is, mert a gyakran 30-40 fős osztályokban gyorsan terjednek a vírusok és a bacilusok.

Fábián Anita a nevelés egyik sarkalatos pontjának tartja az egészségtudatosságot, s szerencséjére, gyönyörű kislánya megfogadja az anyai tanácsokat.

FabianAita_Pipi

„Lekopogom, de eddig megúsztuk a nagy betegségeket. Túlestünk a bárányhimlőn, ami egyébként szerencsés időszakban jött, és minden különösebb gond nélkül, gyorsan le is zajlott. Ezen kívül „csak” egy hasmenéses-kiszáradásos esetünk volt, ezt kórházban vészeltük át, és ma már igazi anya-lánya kalandnak fogjuk fel.

Szerintem a gyermeknevelésnek hihetetlenül fontos része az egészségtudatos szemlélet átadása. Én is folyamatosan papolok a kislányomnak, hogy gyakran mosson kezet, vagy ne vegye azt a szájába. Mivel Pipi nem szeret beteg lenni, és ezerszer hallotta már tőlem, hogy az emberi test törékeny, vigyáznunk kell rá, meg is fogadja a tanácsaimat” – árulta el a színésznő, aki már most igyekszik áthagyományozni a különböző praktikákat,hogy messze elkerüljék a megfázásos megbetegedéseket.

„A hideg beköszöntével, mindketten fújjuk az orrunk és krákogunk, túl érzékeny a torkunk. Éppen ezért vezettük be azt a szabályt, hogy a strandszezon után már lemondunk a fagyizásról. Folyamatosan figyelem Pipit, és ha hallom, hogy fátyolos a hangja, már adom is neki a torokcukorkát, mert az mindig van nálam, a kocsiban és a táskámban is. Amíg a suliba érünk, elszopogatja, és ezzel általában pontot is teszünk erre a kis reggeli kellemetlenségre"- meséli a rítust a bájos anyuka.

Pipi_FabianAnita

"Az inhalálás legalább ennyire népszerű szokás nálunk, köhögés és orrdugulás esetén azonnal bevetjük. Amióta Pipit biztonsággal odaültethetem az eukaliptuszos, mentás balzsammal turbózott forró vízhez, már hagyom egyedül is gőzölni. Játéknak fogja fel, imád a törölköző alá bújni, majd a tükörben a nedves hajacskájával pózolni, és úgy tenni, mintha kemény munkától izzadt volna meg”– avat benevetve a színésznő a kedves családi kulisszába.

Forrás: