Pimasz úr tiszta homokozója!

Papp Gergő „Pimasz úr” kisgyermekes apaként megelégelte, hogy kisfiát féltenie kell a homokozókban található kórokozóktól, és úgy döntött: a Tiszta Homokozóért Alapítvány nagyköveteként hívja fel a figyelmet a homokozók tisztításának fontosságára.

Pimasz úr nagyon komolyan veszi saját maga és családja egészségét, azért pedig bármire képes lenne, hogy kisfia ne legyen beteg. Éppen ezért sokkolta a tény, hogy a homokozókban milyen sok fertőzést szedhet össze egy gyermek.

„Nem akarjuk steril körülmények között nevelni a kisfiamat, de nagyon odafigyelünk arra, hogy ne betegedjen meg. Ábel imádja a játszótereket, homokozókat, és nagyon sokat visszük a feleségemmel ilyen helyekre, hiszen ekkor szabad levegőn, társaságban van, és jókat játszik. Ám nemrégiben kiderült: a homokozókban szinte kivédhetetlen, hogy állati ürülék, szőr, toll vagy penészgomba legyen, amiktől nagyon komoly betegségek alakulhatnak ki. Utánanéztem, hogy miként tisztítják a homokozókat, de sajnos lényegében sehogy. Olykor-olykor cserélik a homokot, de mivel erre nincs megfelelő szabályozás, ezért nem rendszeres, ráadásul a friss homok sem kártevőmentes. Éppen ezért örülök, hogy találkoztam a Tiszta Homokozóért Alapítvánnyal, mert ők rengeteget tesznek a homokozók teljes tisztításáért, és szívesen csatlakoztam hozzájuk” – újságolja Papp Gergő.

9i1jd9xd

Kökény Attila rendkívül fontosnak tartja a tiszta homokozókért indított kampányt, olyannyira, hogy bár gőzerővel készül az október végén a MÜPA-ban tartandó Miklósa Erikával közös koncertjére, de még lapátolni is beállt egy kicsit a homoktisztítás során.

„Családi házban lakunk, és a legkisebb gyermekem, aki öt éves, nagyon szeretett volna egy homokozót. Eredetileg semmi kifogásom nem volt ellene, de amikor megtudtam, hogy fertőzések melegágya az ilyen játszóhely, és rengeteg betegség támadhatná meg a kisfiamat, leállítottam a homokozó építést. A feleségemmel nagyon odafigyelünk arra is, hogy a köztéri játszóhelyeken ne kerüljön semmilyen idegen anyag a kisfiam keze ügyébe, de ezeket nem lehet teljesen kivédeni. Nagyon örülök, hogy a Tiszta Homokozóért Alapítván felhívja a figyelmet a veszélyes homokozókra, és lehetőséget nyújt azok tisztítására is a gyermekek védelmében” – mondja Kökény Attila.

Fridel Fruzsina, a Jóban Rosszban egykori szereplője, akik immár két kislány – a 3 éves Luca és a 3 hónapos Bodza édesanyja -, valamint Balázsy Panna is rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyerekek tiszta homokozókban játszhassanak. Hiszen a homokozó az a hely, ahová épp azért viszik a szülők a kicsiket, hogy egészségesek környezetben legyenek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.