Mariah Carey: ikrek és vetélés

Házassága harmadik évfordulóján ikrei születtek a Mariah Carey-nek. Az énekesnő azt csak nemrég jelentette be, hogy ezt megelőzően egy vetélése is volt.

A 41 éves amerikai énekesnő szombat délelőtt az egyik Los Angeles-i kórházban hozta világra gyermekeit, egy kislányt és egy kisfiút. A 45,7 centiméteres leánygyermek született előbb, 2,35 kilogramm súllyal, a "másodszülött", 48,3 cm-es fiúbaba 2,44 kilóval jött világra. Nevük még nem ismert. Az apa, Nick Cannon színész saját Rolls-Royce-án vitte kórházba a vajúdó kismamát, és annyira ideges volt, hogy előszörre elvétette a szülészetet.

A sztárpár egy rövid románc után 2008. április 30-án mondta ki a boldogító igent a Bahamákon. Szombatra tervezték az évforduló megünneplését és a házassági fogadalom megújítását, amit a szülés miatt vasárnapra halasztották. Mariah Carey tavaly októberben jelentette be, hogy babát vár, és csak ekkor fedte fel azt is, hogy röviddel az esküvő után volt egy vetélése.

mariahcarey_bfa68b69

Az énekesnő már egyhónapos terhes volt, mikor közölni akarták az örömhírt a családdal, barátokkal. Azonban erre sajnos sosem kerülhetett sor, mert Mariah egyik pillanatról a másikra elvetélt. "Ez borzasztó időszak volt.. Sokáig senkivel sem voltam képes beszélni az esetről, és nagyon depressziós is lettem. Egy rettenetesen nehéz korszaka volt ez életemnek" – nyilatkozta Carey.

A vetélés a megtermékenyített petesejtnek elhajtása idő előtt az anya méhéből. Megkülönböztetésül a koraszüléstől, vetélésnek nevezik az idő előtt való megszületést akkor, ha az a terhesség 20. hetéig következik be.

A pete halálát okozhatja, ha az anya egyéb fertőző megbetegedésben szenved. A méh megbetegedései, gyulladása, elgörbülése, erős megrázkódtatása, megütése, ingerlése forró fürdőkkel stb. is vetélésre vezetnek. Épp úgy nagy lelki felindulás, ijedtség lehetnek megindítói a vetélésnek.

Forrás: