Készül Depardieu hetedik útlevele?

A közelmúltban orosz állampolgárságot kapott Gérard Depardieu hamarosan megkéri az algériai útlevelet, és ezzel hét állampolgársággal fog rendelkezni – mondta a francia színész a Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő francia hetilapban közölt interjúban.

"Hét útlevelem van különböző országokból, amelyeket szeretek. Vagyis hetet szeretnék. Egyébként most fogom beadni a kérelmet Algériában és máshol is még" – válaszolta a filmsztár arra a kérdésre, hogy megtartotta-e a francia állampolgárságát az orosz mellett. Hozzáette: "Így nem kell vízumot kérnem, hiszen szabad embernek és világpolgárnak tekintem magam".

A filmsztár elmondta, hogy több céget is alapított Oroszországban a vendéglátó-, az ingatlan és a filmiparban. Úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin elnök "nagyon sokat tett a kultúráért, az operáért, Szentpétervár fejlesztéséért, az örökségvédelem, a templomok és a kolostorok megóvásáért", miután a kultúra ugyanolyan fontos az oroszoknak, mint a franciáknak.

A Pussy Riot orosz punkegyüttes bebörtönzött tagjait érintő kérdés elől Depardieu azzal tért ki, hogy Tunéziában hasonló dolog történt a Femen nőjogi szervezet három európai aktivistájával, akik "nem maradnak börtönben, mert ott vannak az ügyvédek és minden megoldódik majd". "Ezek bátor feministák, akik vállalják, amit tesznek. Levetkőztek, elítélték őket, pedig nem öltek meg senkit" – fogalmazott a Femen kapcsán Depardieu. A francia filmsztár vállalja a róla kialakult túlzásokba eső sztár imázsát.

"Azt hiszem, megfelelek annak a képnek, amit a franciák szeretnek, egy lázadónak, aki feszegeti a határokat és időnkét részeg. Ezt a huligánmentalitást bírja bennem Putyin is" – hangsúlyozta Depardieu, aki azt gondolja magáról, hogy "elsősorban nem öregszik és mindig két lábon jár". "Időnként berúgok, de a részegség a mértéktelen természetem része" – tette hozzá.

Depardieu-re 4 ezer euró büntetés kiszabását és jogosítványának tízhónapos bevonását kérte egy francia ügyész, amiért ittasan szenvedett balesetet robogójával. A párizsi büntetőbíróság június 21-én mondja ki az ítéletet. A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg. Az ittas vezetést azonban Franciaországban akár két évre terjedő szabadságvesztéssel és 4500 euró pénzbüntetéssel büntethetik. Depardieu-t 1998-ban már ittas vezetésért egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie, jogosítványát pedig tizenöt hónapra bevonták.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.