Érte megérte – Anyukák kendőzetlenül

Hadas Kriszta kisgyermekes anyákkal karöltve kampányol, hogy megmutassa: igen, egy vagy több szülést követően így néz ki a női test! A Nánási Pál készítette fotókon alsóneműre vetkőzve, babákkal a kézben 11 édesanya üzeni: Érte megérte!

„Nem minden nőnek lesz Rubint Réka-teste! De ha én boldog vagyok, akkor a párom és a környezetem is az lesz!” – mondta a 47 éves Emmer Éva, aki nemrégiben negyedik gyermekének adott életet. Állítja, ő nem hajlandó sem az életkora, sem a teste miatt szégyenkezni. Rendszeresen sportol, időnként még kislányával is fut, és közben természetes magabiztossággal nyugtázza, hogy teste soha nem lesz már olyan, mint 20 évesen. – „Én sem nézek ki úgy, mint Sarka Kata – kontrázik rá a 27 éves, ikres anya – de vállalom a bőrrepedéseimet  – Szilágyi Virág a gyerekek mellett dolgozik, az edzéseket sem hanyagolja el, sőt, olykor az ikreket használja súlyzóként.

„44 éves vagyok, két gyerekem van, még nem volt semmilyen plasztikai beavatkozásom, de ha lett volna, azt se tagadnám. Mindenki úgy érzi jól magát a bőrében, ahogy akarja!” – mondja a kampány médiaszemélyisége, Hadas Kriszta, aki életében először, és feltehetőleg utoljára állt alsóneműben kamerák elé. Az ötletet a LifeNetwork TV dokumentum sorozata ihlette: a Jön a baba főszereplői vállalták, hogy megmutatják a szülés utáni, retusálatlan valóságot. „Nem azt propagálják, hogy jó túlsúlyosnak, vagy megereszkedettnek lenni, nem érzik magukat szuperanyának és önfeláldozó hősnek sem. Egyszerűen csak anyák, úgy, mint bárki más, akiknek a teste magukon viseli az élettörténetüket jelentette ki a műsor főszerkesztője, riportere.

Mindenkinek jót teszünk azzal, ha magabiztosan vállaljuk és elfogadjuk önmagunkat. Mint azt a 41 éves Almádi Zsuzsanna kijelentette: Nem tudtak volna nekem olyat mondani, ami eltántorított volna a gyerekvállalástól” – és ha valaki, akkor ő egy petesejt-donációs megtermékenyítés után nyilván nem a levegőbe beszél. – „A legszebb az a feltétlen szeretet, amit csak a gyerek tud adni” – erősíti meg Kovácsné Tóth Magdolna, negyedik gyermekével és jó néhány felvállalt pluszkilóval az oldalán. – „Persze olykor nekem is vannak kirohanásaim, a fotózási fehérnemű próbálgatásakor is összeomlottam. De tudtam, mi vár rám, és azt is, hogy ezeket a kilókat baromi nehéz lesz leadni.

Erte_megerte_csoportkep

Hízás, megereszkedett bőr, visszér és terhességi csíkok. Kit jobban, kit kevésbé visel meg ez az időszak, de szinte mindenkin nyomot hagy. „Szülés után négy nappal már nagyjából ugyanúgy néztem ki, mint a várandósság előtt” – mond ennek ellen a 25 éves orvostanhallgató, Stein-Udvardi Réka. Igaz, ő még fiatal, gyorsabban regenerálódik. „Az én esetemben a pisztrángból bálna lett. A harmadik gyerek után 25 kiló plusz maradt rajtam” – mondja a 35 éves Ajtai Bernadette, akinél minden fogyókúra hétfővel kezdődik. Szomolányi Tímeának pajzsmirigy problémái a terhesség idején 30 kiló pluszt hoztak, ennek a felét sikerült idáig leadnia. – „Bár állandó orvosi felügyelet alatt álltam, az lebegett előttem, hogy a végeredményért érdemes ezt végigcsinálni!Szíjártó-Schleer Mónika is az átlagnál jóval gyakrabban találkozott orvosokkal, míg végül a tizennyolcadik petesejt beültetés után, 42 éves korában megszülethetett harmadik gyermeke: „Nagyon intenzíven élem meg a történéseket, a terhesség alatt képtelen voltam kordában tartani az érzéseimet. Állandóan bőgtem. Kulcsár Bernadett esetében az élet rendezte el a kilókat:  – „A terhesség idején 25 kiló szaladt fel rám, de amikor a babám pár hetesen súlyosan megbetegedett, a pluszok rohamléptekben tűntek el. Ma már szerencsére jól vannak. A 38 éves, négygyermekes Váradi-Varga Krisztina kezdetben nem foglalkozott a terhességi kilókkal. „Szülés után már kevésbé békültem meg ezzel. A fotózást illetően is kételyek voltak bennem, mit szólnak majd például a 13 éves nagyfiam osztálytársai, de a férjem megnyugtatott, hogy ő szépnek lát engem.

„Nánási Pál fotóján ki vagyunk sminkelve, a hajunk is „meg van csinálva”, de a testünk Photoshop nélkül ilyen. Ez van. És reméljük, így is lehet minket szeretni. Mert érte megérte” – zárta Hadas Kriszta, akinek műsora anyák napján folytatódik a hazai életmódcsatornán.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.