Erdőhegyi Brigitta balerinának készült

Erdőhegyi Brigitta három éves korától balerinának készült, így a balett jegyében telt a gyermekkora.

Kamaszkorában azonban a nagypapájánál talált bakelit lemez egy újfajta megvilágításba helyezte a jövőképét. A lemez címére is emlékszik: Azok a 20-as évek, rajta jazz előadók dalaival. Innentől fogva tudatosan készült az énekesi pályára.

Felnőttként a klasszikus ének tanulása közben szembesült azzal, hogy nagyra becsült tanára, Garay Attila is közreműködött azon a bizonyos lemezen, amit nagypapájánál talált, és ami felkeltette érdeklődését a jazz iránt. Sorra olyan lehetőségeket kapott az élettől, amelyek markánsan sodorták az éneklés felé.

Kollégái próbálták rábeszélni egy populárisabb műfajra, de ő hajthatatlan maradt. 2002-ben a sors igazolta, hogy a megfelelő úton jár. Megnyílt Budapesten egy Orfeum terem, ami a 30-as évek Amerikáját idézte és Brigittát ajánlották, hogy legyen ő, aki képviseli ezt a stílust. Így lett ő a Cotton Club rendszeres fellépője nyolc éven keresztül.

ErdohegyiBrigitta

Ebben az időszakban olyan visszajelzéseket kapott, amiből hosszú ideig tudott építkezni, amelyek erőt adtak. Amikor Sophia Loren fiának az esküvőjét szervezték, egy húsz fős stáb érkezett, megtekintették, és végül egyetlen magyar fellépője lett a nagyszabású eseménynek.

A Depeche Mode is elragadtatással hallgatta Brigitta műsorát, akiben csak akkor tudatosult, hogy nem csak az udvariasság beszélt a fiúkból, amikor négy év múlva újra az ő műsorát a Magyarországon koncertező együttes.

2011-ben úgy döntött, egy új, patinás helyszínen mutatja be a közönségnek show műsorát, így tartott az Uránia Nemzeti Filmszínházban telt házas, exkluzív koncertet.

Mostanában kicsit elszakadt a 30-as évek swing világától, és visszatért a popzenéhez. Januárban már az ötödik videoklipjével debütált, így teljesült az a vágya is, hogy a zenén keresztül minél több korosztályhoz tudjon szólni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.