Dexter, aki legyőzte a limfómát

Michael C. Hall színészként életeket ont ki, miközben a valóságban az ő élete forgott nagy veszélyben.

Több mint 2 millió néző volt kíváncsi a Dexter című sorozat legújabb évadának bemutató részére, ami igen kiemelkedő eredménynek mondható még a sorozatok közt is. A címszerepet játszó Michael C. Hall számára azonban van egy ennél is nagyobb siker, mégpedig az, hogy nemrég diadalmaskodott a Hodgkin limfóma felett.

Ez a daganatos betegség a nyirokrendszert támadja meg, a statisztikák szerint a limfómák közt majdnem minden második eset a Hodgkin-kór. Elsősorban a 20-40 éves férfiaknál alakul ki ez az elváltozás, de pozitívum, hogy napjainkban egyre több sikeres kezelési módszer érhető el, főleg, ha időben felfedezik.

A tünetek közt elsőként jelenik meg a nyak területén található nyirokcsomó-duzzanat, ami később a vérárammal a test más részeibe is eljut, végül nemcsak a nyirokcsomókat, hanem a csontvelőt és a májat is megtámadja. Figyelmeztető jel a kezdeti stádiumban az immunrendszer, ezzel együtt a fertőző betegségekkel szembeni ellenállás csökkenése, a nyirokcsomók fájdalmas duzzadása, fáradékonyság, teljesítőképesség-csökkenés. Rendszeressé válhat a 38 fok feletti láz és gyakori tünet a testsúly drasztikus csökkenése is.13187A különféle, általában kombinált terápiáknak köszönhetően azonban a betegek 95%-a meggyógyul, de azt követően fokozott egészségügyi ellenőrzésekre és szűrővizsgálatokra lesz szükség egész életükben, mivel az adatok azt mutatják, a Hodgkin-limfómával kezelt betegeknél nagyobb eséllyel alakul ki a későbbiekben valamilyen egyéb daganatos elváltozás.

Michael C. Hall márciusban kapta meg a kezeléseket, az elmúlt bő fél évben megerősödött és a mostani bemutató után elmondta, remekül érzi magát. A diagnózis nem rázta meg, sosem tette fel magának a kérdést, hogy ?miért pont én??, de miközben a kezelésekre járt, élete teljesen megváltozott, ez töltötte ki minden idejét és gondolatát. A mellékhatásokat nagyszerű szerek enyhítették, és mindent könnyebb volt úgy elviselnie, hogy tudta, a gyógyulásért szenved.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.