Megtévesztő lehet a hangplasztika!

Szépészeti beavatkozás a hangszálakon. Rengeteg információt közöl a hangunk anélkül, hogy tudnánk róla, de tehetünk ellene.

A megjelenés és a tudatos fiatalítás tökéletes kivitelezéséhez, a plasztikai sebészet adja a legprecízebb megoldást szépészeti műtéteivel. Rengeteget hallani az arcon és a test egyes részein végzett beavatkozásokról, melyek jelenünkben erőteljesen a rutin műtétek kategóriájába sorolhatóak. Egy mégis kilóg a sorból, ez pedig a hangszál fiatalító plasztikai műtét.

Visszatérő fiatalság

Az idősebb korosztály egyre gyakrabban nyúl mélyen a zsebébe, hogy a súlyos összegeket érő plasztikai műtétek után fiatalabb önmaga nézzen vissza a tükörből. Azonban az éveket nem csupán a külső megjelenéssel lehet visszapörgetni, hiszen hangunk szintén sokat árul el korunkról, és életformánkról. A hangszálakon végzett műtétekre korábban is sokszor került sor, viszont azoknak többnyire egészségügyi okok miatt kényszerült magát alávetni a páciens.

Miről árulkodik a hangunk?

A korunk jól felmérhető hang alapján, hiszen az évek múlásával a hangszín, hanghordozás folyamatosan változik, s ezek mellett személyiségünkre, és életstílusunkra is következtetni lehet a hangunkból. Az erős dohányosok érdes hangja jól ismert, míg a vékony, magas hangú embereket többnyire bizonytalannak tartják.

szaj1

Megelőző vizsgálatok

Az elhatározás megszületett, biztosak vagyunk abban, hogy feltétlenül szükségesnek érezzük, ezt a komoly, hangszálainkat érintő beavatkozást a fiatalosabb hang reményében. Ha ez megtörtént, a plasztikai sebészt felkeresve egy alapos vizsgálaton kell átesnünk, ahol felmérik, van-e bármilyen a torkot, hangszálakat érintő betegségünk, amely megakadályozhatja a műtétet. A pajzsmirigy problémák mellett, a cukorbetegség is megnehezítheti a sebészek helyzetét.

Kockázati tényezők

Az teljes kivizsgálást követően is kockázatos a hangplasztika, mivel a hangszálak károsodhatnak a beavatkozás során. Ilyen esetben akár a gégemetszés is szükséges lehet a komplikációk felmerülésekor, tehát alapos átgondolás szükséges minden hangplasztikára vágyó pácienstől!

Hangterápia

A szike helyett érdemes első körben hangterápiának alávetni magunkat. Ezeken a kezeléseken a gyakorlatok elvégzésével erősíthetőek a hangszálak, és növelhető a tüdő kapacitása, melyek befolyásolják a hangképzést. Természetesen ez hosszabb ideig tartó folyamat, azonban hallható eredmények érhetőek el a sebész bevonása nélkül.

Forrás: