Zöld-fehér pizza – egészséges és még a piros sem hiányzik róla!

Volna kedvünk egy ízletes, egészséges pizzához? A pesto és marinara szószok házi készítése helyett vásároljunk bolti terméket és a vacsoránk valóban 30 perc alatt kész lesz…

Gyors, kiváló grillezett vacsorára vágyunk? Legyen az egy tökéletes pizza, melyhez a szószt ezúttal a boltból szerezzük be és nem házi készítésű. Időt takarítunk meg vele.

Hogyan készül a házi zöld-fehér pizza?

Hozzávalók:

  • 2 csészényi friss bazsalikom
  • 0,25 csésze fenyőmag
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,75 csészényi lereszelt parmezán sajt
  • 0,33 csésze extra szűz olíva olaj
  • 2 teáskanál extra szűz olíva olaj
  • 453 gramm nyári tök
  • 0,50 csészényi félzsíros ricotta sajt
  • 1 Chile-i jalapeno paprika.

Készítsük elő a kinti grillt a sütéshez. A tűz legyen közepes erősségű. Tegyük bele egy élelmiszer-feldolgozóba a bazsalikomot, fenyőmagot, citromlét, fokhagymát, ½ csésze parmezánt, 1/3 csésze olajat, 1 evőkanálnyi vizet és ½ teáskanál sót – vegyítsük jól össze a géppel, majd rakjuk egy közepes tálba és hagyjuk állni.

zöld fehér pizza

Egy nagyobb tálba dobjuk bele a tököt a megmaradt 2 teáskanálnyi olajjal és ¼ teáskanálnyi sóval, keverjük össze. Grillezzük 6-8 percig, míg meg nem puhul és a sütés jelei meg nem mutatkoznak. Egyszer fordítsuk csak meg közben. Ha kész, tegyük ki egy tálba – a grillt pedig csökkentsük vissza közepes erősségűre.

Gyúrjuk meg és nyújtsuk ki a tészta cipókat olyan vékonyra, amennyire csak lehet – majd tegyük a tészta darabokat is a grillre! Fedél nélkül, 2-4 percig süssük, amíg nem láthatóak rajta a grillezés jelei vagy nem puffad meg.

Fordítsuk meg – majd gyorsan dolgozva, tegyük rá a tésztára a pesto-t, a nyári tököt, a ricottát, a jalapenót. Fedjük le és grillezzük további 2-4 percig, vagy amíg a sajt olvadni nem kezd. A tészta kérge piruljon meg. Spatulával és fogóval vegyük le a pizzát a rácsról, tegyük tányérra vagy vágódeszkára. A maradék parmezán sajttal szórjuk meg a végeredményt! Jó étvágyat hozzá!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.