Véssünk kőbe mondatot!

Már a maják tudták, a kövekbe vésett apró jelek, minták, betűk nagyon mutatósak és különleges ékszer, nyakbavaló válik belőlük. Sőt! Magunk is elkészíthetjük őket.

Aki szereti a természetes dolgokat, szívesen visel ékszerként is köveket – a sima kövek mellett azonban különlegesek és szépek azok a kő dekorációk, amelyekbe valamilyen minta, betű vagy szöveg van vésve. Apró szív, napocska, vagy egy szívhez szóló mondat.

kővésés

A jó hír, hogy az ékszerként és szobadekorációként is használható kövek elkészítése nem az ősi maják kiváltsága volt – hiszen nekünk is van megfelelő szerszámunk hozzá! A kő dekoráció saját kezűleg elkészíthető, csak ötlet és kézügyesség kell hozzá.

Jól jár az, aki korábban is sok kővel vette körül magát – hiszen csak ki kell választania néhány szép darabot, amelyre dekorációt készíthet. Sokan szeretik gyűjtögetni a köveket: ha eljutnak egy-egy csodás természeti környezetbe – de néha elég csak a közeli park is -, máris több mutatós kődarabbal térnek haza.

kővésés

Használjuk őket,dekoráljunk kővel! Az alapanyagon túl nemigen van szükségünk másra, mint egy kis, dekorációkhoz használatos fúróra, és valamilyen krétára vagy ceruzára, amelynek a nyoma meglátszik a kövön, hogy előre meg tudjuk rajzolni a kívánt mintát vagy szöveget. Ha megvan, a fúróval óvatosan „faragjuk ki” a követ.

Persze az elkészült darabokat nemcsak nyakban hordhatjuk, a kő dekorációként is rendkívül mutatós – ablakban, dohányzóasztalon, komódon, kis tálkában elhelyezve.  Bárhol megteremti a természetközeli hangulatot, különösen fa bútorokra rakosgatva szép.

kővésés

Biztosan megtaláljuk az ideális helyet a számukra! Ne feledjük, hogy a dekoráció saját kezűleg nemcsak azért különlegesebb, mert magunk készítettük – ha csak ránézünk, készítésének körülményeit is felidézzük. Ha például a köveket a család közösen hozta létre, mindig eszünkbe jut majd a kellemes emlék.

A kis kövekből a gyerekeknek lesz kedves nyaklánc, a nagyobbak pedig a nappali díszévé válhatnak.Dekoráljunk kővel együtt!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.