Természetes bútorok

Az öko-tervező Danny Seo mindenféle természetes anyagot felhasznál saját lakásának színesítéséhez. Módszere könnyen elsajátítható.

A zöld-gondolkodású belsőépítész mestere a különféle kreatív fogásoknak. A hozzávalókat leggyakrabban mégsem a természetből szerzi ? szerencsére, hiszen elég nehezen követhetné a példáját a nagyvárosi ember, hanem bolhapiacokon és kreatív boltokban keres és talál olyan eszközöket, amikből kis átalakítással egyedi öko-bútorokat varázsolhat.

danny seo1000

A saját kézzel készített bútoroknak szinte személyes kisugárzásuk van, így könnyen családi ereklyékké válhatnak, mondta Seo, akinek hazájában emberek tömegeit tanította meg arra, hogyan tudják a saját házaikat könnyen és egyszerűen természetbaráttá alakítani.

Ebben a könyvében mások által is kivitelezhető ötleteket ad a házalakításhoz, végigkövetve szülei Pennsylvaniai lakásának restaurálását.Ezután további könyvek sorozatát jelentette meg, amelyekben először környezetvédő parti-díszítésekre és házilag is összebarkácsolható díszcsomagolásokra vonatkozó ötleteket adott, majd egy DVD megjelenés segítségével tanította meg emberek ezreit a méregtelenítő takarításra és más természetazonos dolgokra.

seo21000

Seo segítségével csökkenthetjük a bevásárlóközpontokba tett kirándulások számát és megtornáztathatjuk a kreativitásunkat. Lássunk néhány legjellemzőbb bútordarabot Danny Seo házából, amit akár mi magunk is összebarkácsolhatunk az otthonaikban.

Sziluett tányérok

Bármelyik százforintos boltban ráakadhatunk egyszerű fatányérokra, amik, amellett, hogy természetazonosak, még jó szolgálatot is tehetnek nekünk. Némi gyakorlással és ügyeskedéssel remek formákat faraghatunk vagy festhetünk bele, tetszés szerint. Adhatunk ötleteket is: különböző vadon élő állatok fejformái!

Inkább ilyeneket aggassunk ki a falainkra önmegvalósításunk trófeájaként, mint valamikori élő állatok kitömött fejét.

Különleges babzsák-szék

Seo nem hagyta kárba veszni a ház körül felhalmozódott, ki nem dobott hungarocelleket, amikkel például a dobozokba csomagolt használati tárgyainkat rögzítik, hogy a szállítás során ne sérülhessenek meg.

Ezeket szétforgácsolta, majd felhasználta egy igazán egyedi babzsák-fotel kitöméséhez.

danny41000

A függönybot

Egy eszköz, ami igazán csak a természetben lelhető fel a maga szépségében. Persze az sem probléma, ha ezúttal a természet a hátsó kertben vár ránk, egy szép fa formájában, aminek az ága elég erős ahhoz, hogy ha időt fektetünk a szépítésére, akkor évekig gyönyörködhessünk benne, mint újdonsült függönytartó lécünkben.

Mindezek segítségével a természet apró trükkök formájában fog a házunk minden sarkába eljutni. A természet adta bútorzat különlegesség.

Forrás: