Természet az asztalon

Ne higgyük, hogy egy szép asztali dekorációhoz elég néhány kellék! Még ha vannak is jó ötletek, sem árt a szépérzék – hogyan dekoráljuk természeti elemekkel asztalunkat az ősz kezdetén?

Az ebédlőasztal dekorációja is egy művészet. Érdekessé teszi az asztalt, elegánssá és hívogatóvá. Ha természetes anyagokat használunk hozzá, egyedivé és egyben környezetbaráttá is tehetjük a dekorációt.

Eredeti és költséghatékony, melyhez csak képzelőerőnket és kreativitásunkat kell használnunk. Legyen hát ebédlőasztalunk attraktív és szemet gyönyörködtető!

A természetes anyagok az asztali dekorációhoz nemcsak a természetet hozzák közel, csempészik be otthonunkba – hanem mindenütt megtalálhatók körülöttünk. Csak meg kell keresnünk őket. Fedezzük fel környezetünket és találjunk különféle leveleket, virágokat, terméseket, egyéb apróságokat a díszítéshez! A kövek, kavicsok, elszáradt gallyak, tobozok, száraz virágok, bambusz, kagyló vagy éppen tollak egyformán remek dekorációk lehetnek!

Virágokkal

Hogy az asztal dekorációja virágos legyen, mert ez a kedvencünk, néhány dolgot fejben kell tartanunk. Mindig lapos és sekély vázát használjunk, hogy alacsony legyen a dekoráció és ne korlátozzuk az asztalon a teret, a „kilátást”, az egymásra látást sem. A virágok ne illatozzanak túlságosan, mert még az étel illatát is elveszik.

Virágos dekorációt úgy is készíthetünk, ha friss vagy száraz virágokból alkotunk tartós díszt – egy lapos terrakotta vagy kerámia vázába rendezzük el a száraz gallyakat, ez lesz az alap, majd Ikebana vagy freestyle stílusban rakosgassuk bele a virágokat és egyéb természetes anyagokat, melyekről úgy érezzük, hogy összeillenek.

dekor

Kavicsok és apró kövek

Különféle kavicsokat bárhol gyűjthetünk, sőt ma már vehetünk is csomagban. Az asztal közepén elhelyezett mutatós tartóban ízlés szerint rendezhetjük össze a különböző színű és formájú kavicsokat, nagyobb méretű köveket.

Készítsünk belőlük apró piramist a tartó közepén. Szép tobozokkal, száraz virágokkal, levelekkel vegyük körül őket, de akár friss, színes gyümölcsökkel is körberakhatjuk. A cseresznye, a zöld szőlőszemek vagy akár az eper is remekül mutat körülötte – így nemcsak gyönyörű asztali dísz, hanem az ehető gyümölcsök is elbűvölik majd a vendégeket!

Bambusz és kagylók

A bambusz és a kagylók is nagyon mutatós természetes anyagok, melyekkel az ebédlőasztalt feldobhatjuk. Használhatunk nagyméretű kagylókat gyertyatartóhoz, vagy magából egy nagyobb kagylóból készíthetünk gyertyatartót (viaszt önteni és kanócot belehelyezni sem egy nagy ördöngösség). A csavart bambusz darabokkal körbevett gyertyatartó is tüneményes látvány, nyugodt és hangulatos légkört teremt. Jó ötlet színes bambusznádakkal is dekorálni!

Érdekes kontrasztot alkot egymással, mégis látványos a lapos fekete váza és a magasra nyúló, friss bambusznádak kombinációja.

Akár olyan tartó is kerülhet az ebédlőasztalra, melybe vizet töltünk, kagylókat rakunk bele és bambusszal vesszük körül. A vízre pedig úszó gyertyákat tehetünk!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.