Saját készítésű virágos dekorációk – ünnepekre, alkalmakra!

Ha unjuk a szokványos megjelenésű csokrokat, virágos dekorációkat, készítsünk saját kezűleg egészen újszerűeket – esküvőre, családi ünnepekre, alkalmakra nagyon mutatósak!

Közeledik az esküvő időpontja, de még nincs rá ötlet, milyen dekoráció lenne tökéletes asztali díszként?

Akár esküvői asztali díszre lenne szükség, akár bármilyen jeles alkalomra szeretnénk mutatós virág dekorációt, bátran válogathatunk az alábbi ötletek közül. Az asztali dísz készítés házilag is megoldható néhány tippel!

rózsa csokor

1. Egységes virágdísz: sok szín- és mintakeveréssel merész asztali díszt alkothatunk. Nagyszerű lehetőség arra, hogy egy kissé rendhagyó lehessen! Rendezzünk el művészien egy tucat rózsaszín boglárkát egy egyszerű, aranyszínű vázában: már kész is feltűnő fókuszpont az asztalon!

akvárium

2. Akvárium: kissé giccsesnek hathat, ám meghökkentő és figyelemfelkeltő asztali dísz szerepét töltheti be néhány kisméretű, kerek akvárium az asztalon, mindegyiken középre helyezve, benne 3-4 hallal! Íme, egy igazán élettel teli asztali dísz

magnólia

3. Papír magnólia: a papír virágok is lenyűgöző vizuális hatást tehetnek, legalább annyira, mint a hagyományos virágkompozíciók. Az esküvői asztali dísz papír magnólia virágokból is készülhet – valódi magnólia ágakkal kiegészítve. Majd rendezzük el őket az egész asztal hosszán.

ültető kártsyás

4. Asztalszámozó: az asztalok számozását dekoratívan megoldhatjuk saját készítésű asztali dísszel! Csak egy –egy mutatós, víztiszta üvegre van hozzá szükség, amelyre fehérrel ráfestjük a számokat.

gyümölcstál

5. Gyümölcsös tál: egyszerű, de szép, nem virágból készült esküvői asztali dísz válhat az ízléses gyümölcsös tálakból. A tartó legyen fényes aranyszínű, bele pedig mehetnek narancsok, díszítve friss menta levelekkel – nemcsak mutatós asztali dísz lesz, hanem könnyen elérhető desszert is a vendégeknek.

vidéki

6. Rusztikus és eredeti: alkossunk nosztalgikus virágdíszt krémszínű virágokkal, zöld és zsálya lombozattal, rozmaringgal és olajfa ágakkal. A semleges színárnyalatok ünnepélyesek, a régies virágtartókkal pedig tökéletes lesz a hatás! Az asztalra különböző helyekre kerüljenek, nem fontos egy vonalba rakni őket.

Karácsonyi dekó

7. Ünnepi díszek: szintén meglepő, de remek ötlet! Esküvői asztali díszként funkcionálhatnak az igazán ünnepélyes, karácsonyi gömbök. Ugyancsak ezüstös tartón elhelyezett, halomba rakott ezüst színű díszekkel valódi ünnepi hangulatot varázsolunk, az üresen maradt helyeket pedig nyugodtan töltsük ki kúpos gyertyatartókkal és kiegészítő dísztárgyakkal.

rusztikus

8. Nyári virágok: klasszikus, letisztult megjelenésűek a nyári virágokkal teli, átlátszó vagy ezüst színű vázák, végig az asztalon. Mehet a vázákba fehér kerti rózsa, csillag rózsa, melyeket kiegészítünk zöld kamélia levelekkel és a levendulák mutatós lila színével dobunk fel.

üvegváza

9. Színes retró: modern, virágos esküvői asztali díszt készíthetünk élénk színű virágokkal. Például sárgákkal, így nárcisszal, dáliával, majd zölddel kiegészítve őket téglalap alakú vázába kerülnek.  Mutatós és újszerű dekoráció!

rózsa és gömbök

10. Fagyott téli csodaország: ezt a hatást kelti a fehér kerti rózsa, a fehér boglárka és az Anna királynő csipkéjének nevezett, szintén hófehér, hamvas virág összhatása. Könnyed és ünnepélyes. Alkossunk belőlük kis csokrokat a saját készítésű asztali díszhez, melyeket ezüstszínű vázácskákban vagy tálakban helyezünk el. Helyezkedjenek el az asztal közepén, a futó terítőn!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.