Régiből újat – avagy hogyan válik a nagyi komódja trendi, romantikus darabbá!

Ahhoz, hogy szép, hangulatos és praktikus bútorunk legyen, nem kell mindig a legdrágább modellt megvenni. Varázsoljuk a 30 éves komódot trendi, fiatalos, romantikus bútorrá!

Újítanánk a szoba hangulatán, szükségünk lenne egy kis komódra, fiókkal, tárolóhelyekkel? Mielőtt elgondolkodnánk az árakon és azon, hol is lehetne egy megfelelő modellt beszerezni, nézzünk szét a régi bútorok között. Akár a saját házunk táján, akár a rokonok „kínálatában”, hátha ráakadunk egy átalakításra tökéletesen alkalmas darabra!

komód

Vegyük például a nagyi régi, fiókos komódját. Lábakon, három nagy fiókkal. Értékes bútordarab, amely pakolni éppoly hasznos, mint ahogyan a tetejét is telerakhatjuk mutatós tárgyakkal vagy éppen könyveket sorakoztathatunk rá.

komód2

Lényeges, hogy a „talált bútor” jól csiszolható legyen. Át is alakíthatjuk igényeinknek megfelelően. Megtarthatjuk valamennyi fiókot, de akár ki is vehetjük az alsó kettőt vagy a felső kettőt és csak egyet hagyunk meg. A tárolóhelyek így nyitottak lesznek.

komód3

Előszöris szedjük ki a fiókokat, ha nincs rájuk szükség. Az első dolog ezt követően a bútor megfelelő lecsiszolása – géppel vagy kézzel, majd pedig a por alapos eltávolítása, hogy egy kevéske se maradjon rajta.

komód4

Ezután befesthetjük a komódot a választott színnel. A fiókos részeken csak a front részt érdemes befesteni, hiszen a fiók visszakerül a helyére, a másik két helyre pedig megfelelően beszabott polcokat tehetünk – amelyek barnák lesznek. Ezzel harmóniát alkotva a komód teteje maradhat szép barna, újrafestve, fényezve.

komód5

A barna és a türkizkék színpárosítás tökéletes. A komód karakteres régiesítését csiszolással érjük el, vagyis, amikor megszáradt a szín, ismét végigcsiszoljuk, tetszés szerint. Így kissé kopottasnak fog hatni, mellyel még inkább passzol majd a barna felső részhez és a polcokhoz.

komód6

A fogantyúkat immár az új színkombinációhoz választhatjuk. A polcokra kerülhetnek szintén barnás árnyalatú, fonott kosarak – tökéletesen kiegészítik ezt a szép, romantikus bútordarabot és számos apróság elfér bennük. Meglepő, mit tud művelni egy kis festék, fantáziával és a rászánt idővel párosítva!

komód7

A kedvenc tárgyak, a színes könyvek, egy-egy kis kaspó vagy apróságok üvegből készült tárolója egyaránt jól mutatnak a nyitott polcokon, miközben a komód tetején pompásan festhetnek dekoratív dolgok – fa váza, kis színes locsolókanna, gyertyatartó – a színekkel harmóniában. Hogy a csukható fiókban mit tárolunk, az pedig mindenki számára maradjon titok…!

Búcsú Adrienn

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.