Rakj rendet a nappaliban – 6 lépésben!

Egy rendezett, tiszta, mutatós közösségi térben mindenki jobban érzi magát, mint ott, ahol minden egymás hegyén-hátán áll – csakhogy a nappali rendberakása a legnehézkesebb, az állandó használat miatt. Mi lehet a megoldás?

Ki ne ejtőzne szívesen egy szép, zsúfoltságtól mentes nappaliban? Egy olyan helyiség ugyanakkor, amelyet folyton használ valaki, könnyen rendetlenné válik, akár pár perc alatt. Mit tehetünk, hogy a szoba sokkal rendezettebbnek és tisztábbnak hasson?

Íme 5 egyszerű lépés, amelyek hozzájárulnak a nappali rendberakásához!

1.Rejtsük el az elektronikát!

Talán furcsának tűnik az ötlet, de hatásos: a tévét különösen egyszerű elrejteni egy szekrénybe, ha van erre alkalmas része. Amikor nem használjuk, rejtsük el a készüléket! De nemcsak a televízióval tehetjük meg ezt. Ha nincsenek előtérben, sokkal nyugodtabb, pihentetőbb helyszínt alakíthatunk ki magunknak. Már nem a tévé lesz a fókuszban! A relaxáló hatást ilyenkor fokozhatjuk a mutatós hangulatlámpák bekapcsolásával is.

nappali rendberakása 1 nappali rendberakása 2 nappali rendberakása 3 nappali rendberakása 4 nappali rendberakása 5 nappali rendberakása 6

2.Legyen meg mindennek a helye!

Ha elegünk van már abból, hogy a szobában mindenütt távirányítók, DVD-k, játékkonzolok hevernek, ruházzunk be vagy hozzunk át a másik szobából egy kis szekrényt, amelybe ezeket a dolgokat elpakolhatjuk, amikor nincsenek használatban. A nappali rendberakásának egyik kulcsa, hogy az apróságoktól legyen mód megszabadulni – legalábbis átmenetileg!

3.Szerelkezzünk fel polcokkal!

A falon általában még van hely! A nappali rendberakásához ideális megoldás, ha „felfelé törekszünk”, azaz polcokra rakosgatjuk az arra alkalmas tárgyakat. Hatékony módszer, mert egyrészt áttekinthető, másrészt ezek a dolgok már nem foglalnak helyet másutt. Azok a holmik, amelyek elrejthetők dokumentum-tartóba, szintén elférnek a polcokon! De akár szép, műanyag vagy papírdobozok is sorakozhatnak rajtuk, bennük apróságokkal.

4.Kreatív tárolás ládával

Az egyik legötletesebb megoldás a nappali rendberakásában a méretes láda, amely mutatós, hangulatos bútordarabként is használható, rajta például egy kis lámpával, de benne rengeteg dolog elfér. Csak fel kell nyitnunk a tetejét és már pakolhatunk is!

5.Sokoldalú bútorok

Nagy hasznát vesszük az olyan bútoroknak, amelyek nemcsak szépek, de tárolóhelyekkel is gazdagodunk általuk. A dohányzóasztal például, amely rendelkezik fiókokkal vagy alsó polccal, kitűnő segítségünk a nappali rendberakásakor, hiszen ezekre a rejtett helyekre elférnek a könyvek, újságok, távirányítók, sőt az asztalon felejtett mindenféle kisebb tárgyak is.

6.Vegyünk kosarakat, dobozokat!

Ma már számos mutatós darabot találunk a barkácsáruházakban, hobbi- vagy papírboltokban, s ha külsőre még illeszkednek is a szoba berendezéséhez, igen jól járunk velük. A nappali rendberakása alkalmával ugyanis ezekbe gyorsan bedobálhatók a játékok, az újságok, minden kisebb holmi, aminek hamar helyet kell találnunk. Szerezzük be természetes anyagból készülteket, a rattan, a nád mindig jól mutat, különösen, ha a környezethez is passzol.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php