Ötletek apró lakások berendezéséhez

Egy kicsi és rossz beosztású, de nagy belmagasságú lakásból is lehet jól használható, különleges otthont varázsolni. Két francia építész azonban egészen elképesztő módját választotta ennek: a hálószobát egy kockába álmodták bele, ezt pedig felfüggesztették a nappali plafonjára. 

Modern, szerethető, különleges és mégis visszafogott terveikről ismert Emmanuel Combarel és Dominique Marrec, a francia ECDM építésziroda tulajdonosai.

Munkáik között lakóépületeket, kulturális komplexumokat, iskolákat és sportlétesítményeket találni főként, de a Valentin apartman jól mutatja, hogy nem kell feltétlenül grandiózus méretekben gondolkodni ahhoz, hogy érvényesüljön a kreativitás.

Emmanuel Combarel lakberendező munkája
lakberendezes

 

A hálószoba hátsó fala a nappaliból

Itt egy 50 nm alapterületű, nagy belmagasságú, szinteltolásos műtermet kellett lakássá átalakítani, mégpedig úgy, hogy a magánszférának is legyen benne hely. A francia tervezőpáros meglepő módját választotta ennek: a plafonról a lakás közepébe belógatta a hálószobát, ami hatalmas kockacukorként uralja a teret, amit azonban nem zár le, így a lakás szellőssége is megmaradt. Ráadásul a berendezett hálószoba a konyha-étkező felé nyitott, így a kocka széle akár ülőalkalmatosságként is használható. A lakás azonban nem csak a zseniális ötlet, hanem a fehér falak és a letisztult berendezés miatt is tágasabbnak tűnik mint valójában.

Fülöp Norbert

www.ingatlanmagazin.com

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index