Őrült Halloween-ötletek: tökre még strasszkő is mehet!

Unjuk a szokványos Halloween díszeket? Varázsoljunk sajátkezűleg olyat, amilyen senkinek sem lesz! Mit szólnánk például egy strasszköves tökhöz vagy a kétdimenziós boszorkányhoz?

Az évnek ebben az időszakában mindenki igyekszik egy kicsit ősziesíteni a lakást: a dekorációkat főleg a dísztökök adják, ám Halloween közeledtével előkerülnek a tökök mellett a sejtelmes koponyák, denevérek, boszorkák.

Ha unjuk a korábbi díszítéseket, próbáljunk ki néhány üdítően újszerű ötletet!

A tököket nem muszáj olyannak meghagyni, amilyenek természetszerűleg – egészen meglepő kreációkat is készíthetünk belőlük. Ragasszuk például körbe őket kisebb-nagyobb strasszkővel! Lehetnek kör alakúak, csak kicsik, nagyok és kicsik váltakozva, szögletesek és kerekek! Meglehetősen nőies tökök ezek, ezért hölgyek otthonában mutatnak igazán…! Persze a kövekből akár pókhálót is felragaszthatunk a tök oldalára…

Boszorkányos köszöntéssel fogadhatjuk vendégeinket, ha az ajtóra ezüstszínű holdat, csillagokat rögzítünk, valamint egy alattuk repülő boszorkányt! A boszi alakja fekete papírból tökéletes. A kalapra ezüstszínű csík kerülhet. Repülő palástját és seprűjét pedig valódi anyagból és seprűvel oldjuk meg. Mutatós és különleges dekoráció!

Hátborzongató kandallódíszítésre vágyunk? Csontvázakat kisebb méretű tökökből gyártsunk, melyeket fehérre festünk, fogvájóval összeillesztjük a fejet és a törzset, majd fekete szemeket és szájat rajzolunk nekik. A sírköveket hungarocellből készíthetjük el: először ezüstös akril festékkel fújjuk le, majd vonalakat, feliratot karcolunk bele. Ki-ki a maga kreativitásának megfelelően. Ha készen vannak, a „tökcsontvázakat” tegyük ki eléjük.

A tökök befestése mindig jó ötlet – hiszen a narancssárga mellett lehetnek akár feketék is! A feketére festett tökön kiválóan mutat fehérrel egy szellem alak, melynek kiáltó száját egy lyuk adja majd: ezt faragjuk a tökbe. A hátul szintén kinyitott tököt belülről gyertyafénnyel tudjuk megvilágítani: dermesztő hatású!

halloween4

Halloween alkalmából a poharakat is megújíthatjuk! Vegyünk néhány műpókot, amit hagyhatunk feketére, de akár aranyszínűre is festhetünk. Talpas poharainkra fogjuk ráragasztani, egy hosszú fekete, szőrösnek ható zsenília drót végén, melyet a pohárra tekerünk. A pókok más-más színűek is lehetnek, így poharaikat könnyebben meg tudják különböztetni a vendégek.

Fekete macskák nélkül sem Halloween a Halloween! Tökökből tökéletes cicákat készíthetünk a teraszra vagy az ablakba. A fejként és a törzsként szolgáló tököket feketére festjük, a fejbe két mandulavágású szemet készítünk. A fej és a test fogvájókkal összeilleszthető. A macska nyakára kerülhet piros nyakörv szalagból. A fülek háromszög alakúra vágott nemezből készülhetnek. Álló és fekvő cicát egyaránt kreálhatunk a tökökből, attól függően, hogyan fektetjük a testet.

Fessünk a hosszúkás tökre szellem szájat és szemeket! Egyszerű és mutatós hangulatteremtő.

Ha kicsit többet időznénk velük, a kerek, kisebb méretűeket akár igazán nőiesre is alakíthatjuk aranyszínnel! Fessük be az alját aranyra, a felső részét ezüstre. Pöttyözzük be a világosra festett tököt arannyal. Rakosgassuk négy oldalról körbe aranyszínű rajzszögekkel a tököt, így olyan hatása lesz, mintha szalag lenne rajta.

Az évszakhoz igazodva általában kirakunk valamilyen koszorút az ajtóra. Nos, Halloweenkor kétségtelenül a legmutatósabb a narancssárga, fényes, áttetsző szalaggal körbetekert koszorúalap, melyre egy ezüstszínű halálfejet illesztünk – alóla pedig masni fog kilógni.

A tököket igazán különleges ruhába öltöztethetjük: fessünk be jó néhány őszi falevelet ezüst színűre, a tököt pedig feketére, majd ragasszuk a leveleket a tök alsó részére körbe, mintha a levelek benőtték volna!

Ötletes, de rendkívül egyszerű Halloween-dekoráció a fekete képkeretbe helyezett könnyű rajz: pirossal vagy feketével készített denevér, halálfej vagy egyéb Halloween-kor szokásos motívum. A rajzokat kitölthetjük csillámos festékkel is, majd rájuk ragaszthatunk műanyag szemet. A háttér maradjon fehér!

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.