Oreo keksz házilag – micsoda ötlet!

Napjaink egyik népszerű édessége az Oreo keksz – különleges íze miatt szeretjük, de gondoltuk-e, hogy otthon is elkészíthetjük?

Szeretjük az Oreo kekszet?

Akkor nem lesz nehéz rávenni magunkat, hogy beszerezzük a hozzávalókat és megcsináljuk magunknak! Az Oreo keksz házilag is elkészíthető, csak egy kis gyakorlat kell hozzá. Ha pedig már elsajátítottuk elkészítését, ideális ajándékot gyárthatunk belőle másoknak is! Lássuk, hogyan készül.

Házi Oreo recept:

Hozzávalók: 1 és ¼ csésze mindenre alkalmas liszt; ½ csésze nem édes holland kakaópor; 1 teáskanál szódabikarbóna; ¼ teáskanál sütőpor; ¼ teáskanál só; 1-1 és fél csésze cukor; ½ csésze plusz 2 evőkanál (1 és ¼ rúd) szobahőmérsékletű, sótlan vaj; 1 nagy tojás.

A töltelékhez: ¼ csésze (1/2 rúd) szobahőmérsékletű sótlan vaj; ¼ csésze növényi zsiradék (margarin pl.); 2 csésze átszitált cukor; 2 teáskanál vanília-kivonat. Gél festék (szabadon választható).

oreo

Oreo keksz elkészítése:

  • Két sütőrudat tegyünk a sütő középső részére – melegítsük elő 375 fokra.
  • Mixer segítségével alaposan keverjük össze egy tálban a lisztet, kakaót, a szódabikarbónát, sütőport, sót és a cukrot. Keverjük kissé lassabban és adjuk hozzá a vajat, majd a tojást. Keverjük tovább, amíg masszát nem kapunk.
  • Egy kerek teáskanál segítségével a masszából darabokat veszünk ki és egy pergamennel bélelt tepsibe helyezzük őket, egymástól kb. 5 centiméterre.  Nedves kézzel kissé lapítsuk le a tésztát. Süssük 9 percig, ez alatt egyszer fordítsuk meg őket. Ha kisült, hagyjuk hűlni őket a sütőrácson állva.
  • Készítsük el a krémet. Egy tálban keverjük össze a vajat, a növényi zsiradékot – majd lassan verve, keverjük hozzá a cukrot és a vaníliát is. Állítsuk gyorsabb sebességre a mixert, és keverjük a keveréket 2-3 percig, míg a töltelék könnyű és puha nem lesz (választható: belekeverhetünk egy kis gél festéket is, hogy egy bizonyos színe legyen).

oreos-002

Hogy egészen Oreo keksz-formájúnak tűnjenek, végül illesszük össze a tésztát a krémmel. A krémet töltsük egy zacskóba, amelynek a végéből levágunk egy nagyon kis darabot – nyílást, melyen keresztül könnyen rányomhatjuk a krémet a tésztára, pontosan a közepére. Ha rajta van a krém, helyezzünk a tetejére az alsó tésztával megegyező méretűt. Nyomjuk meg egy kissé, hogy biztosan összeragadjon. Majd ugyanezt tegyük meg mindegyik tésztadarabbal: mintha kis szendvicseket készítenénk krémmel. Ha készen vagyunk, már elő is állt az Oreo keksz házilag! Legyünk nagyvonalúak – kínáljuk nagy kancsó tejjel!

Forrás: https://napidoktor.hu/index