Olajat az olajra! – Így tegyük szép tisztává a konyhaszekrényt!

A helyiségben zajló műveletek miatt zsírral szennyeződött konyhaszekrények a legirritálóbb problémák közé tartoznak, ha takarításról van szó – különösen a fa szekrények esetében. Hogyan tisztítsuk a bútort anélkül, hogy megsértenénk, kárt okoznánk? Használjunk olajat! Lássuk a legjobb házi praktikát hozzá!

Olajat olajra a tökéletes tisztításért

A konyha a lakásban az a hely, amelyet képtelenség hosszú ideig fenntartani szagok, foltok, piszok nélkül. Hiszen nap mint nap használjuk, tevékenykedünk benne valamit, főzünk, italt, ételt készítünk, melegítünk. Az állandó igénybevétel a konyhaszekrényeken is meglátszik, külső felületük idővel zsírfoltokkal gazdagodik, még ha ez elsőre nem is annyira látványos.

Különösen problémás a konyhaszekrény tisztítás kérdése a fa szekrényeknél, amelyeken semmiképp sem szeretnénk erős vegyszereket alkalmazni. Mivel azt szeretnénk, hogy ne tűnjön csúnyának a konyha vendégek érkezésekor sem, a megfelelő tisztántartásért érdemes igénybe vennünk egy igen egyszerű megoldást!

olajat az olajra

Íme a konyhaszekrény tisztítás legegyszerűbb módja: amennyiben az olajos kosz nem oldódik fel a víz és mosószer hatására – márpedig nem szokott -, érdemes egy másik olajjal próbálkoznunk! Az olaj olajjal ugyanis működőképes!

A trükk lényege: növényi- vagy ásványi olajat kell használnunk. Öntsünk egy keveset a választott olajból papírtörlőre, és töröljük vele végig a bepiszkolódott felületeket. A fából készült szekrények külső részének tisztítására ugyanolyan jól alkalmazható a módszer, mint az átlagos konyhaszekrényekére!

Végül töröljük át száraz ronggyal is – s lássunk csodát, máris csillogó, tiszta lesz a felület, anélkül, hogy különösebb erőfeszítéseket tettünk volna!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.