Mutasd ki, hogy szereted: dekoráld felirattal!

Ha szeretjük otthonunkat, írjuk fel a falra! Az egyszerű, mégis szembetűnő otthoni dekorációk olykor a lakás hangulatát, jellegét is megadják.

Ha úgy érezzük, hiányzik valami a falról, egy egyszerű dekoráció, ami mégis „ütős”, éppen oda való, és tökéletes hangulatteremtő, olykor valóban nem kell túlságosan nagy dolgokban gondolkodnunk. A kreatív ötletek otthonra ilyenkor kiválóak lehetnek, nem kell messzire mennünk.

Egy felirat például tökéletes otthoni dekoráció lehet. Mindegy, hogy milyen formában „tálaljuk”: lehet egy már meglevő tárgyunkra festve, de háromdimenziós díszt is készíthetünk belőle a falra. Képkeretbe foglalhatjuk, a szobába leginkább illő színek felhasználásával. Csak rajtunk múlik!

otthon5

Nagyon népszerű például az „otthon, édes otthon” felirat angol változata, mely igazi meghitt hangulatot varázsol kuckónkba: a „home sweet home” feliratot nem nehéz egyedi otthoni dekorációvá tenni. Hogyan? Lássunk rá néhány egyszerű, de rendkívül mutatós példát.

Egész biztos például, hogy a házunkba, lakásunkba lépő vendég meg fogja csodálni azt a kaspó-együttest a bejárat mellett, amelyre rámatricázzuk a feliratot.  A három, apró virággal teli, sötét színű kaspóból álló „építményen” tökéletesen mutathat fehér színnel! A legfelsőre kerül a „home” szó, középre a „sweet” és a legalsó, egyben legnagyobb kaspóra ismét a „home” felirat.

otthon4

Ha elég ügyesek vagyunk, felfesthetjük, de érdemesebb fehér matricából kivágni. Betűsablont használhatunk hozzá, hogy szabályos betűket kapjunk – a középső feliratot egyébként ajánlott egy kicsit más, „lágyabb” betűtípussal írni.

A fehér felirat, a sötét kaspók és a színes virágocskák együtt igazán idilli képet mutatnak!

A „home, sweet home” felirat a falon is remekül mutat. Csak az a kérdés, milyen keretben képzeljük el, milyen a megjelenése. Egy modern otthonnak mindenféle változat jól állhat.

Kirakhatjuk a szöveget egyszerűen a falra egy képkeretben: válasszunk egy viszonylag semleges, világos, halványan csíkozott alapot, amelyre rányomtattatjuk a feliratot – a „home” feketével és méretes, egyszerű betűtípussal, a „sweet” színessel és egy nőiesebb, lágyabb betűtípussal készüljön.

otthon2

A keret pedig legyen ugyanolyan színű, mint a „sweet” felirat – persze célszerű először a keretet kiválasztani az otthoni dekorációhoz, és utána megtervezni, hogyan is mutasson benne a szöveg.  Az egyszínű falat kiválóan feldobja, különösen sárgában!

Ugyancsak otthoni kreatív ötlet, és szintén egyszínű falon mutat jól, ha minden betű más-más árnyalatban kerül a falra, és a szöveg afféle domborműként dekorálja a szobát. A betűk készülhetnek hungarocellből vagy acélhulladékból, sőt bútorlapból is – csak szépen kell kivágni őket és be kell festeni.

A legmutatósabb, ha nemcsak színük más, de stílusuk is – így egymás mellett igazán üdítő, különleges látványt nyújtanak. Teljesen igény szerint készülhet ez az otthoni dekoráció, kisebb vagy nagyobb betűkkel, olyan színekben és elrendezésben, ahogy nekünk tetszik. Biztos, hogy abszolút feldobja a nappaliszobát! Kanapé fölé különösen ajánlott

Forrás:


Egy válasz