Mit rejt a tojás? – Izgalmas húsvéti dekorációk

Húsvéti dekorációk esetében egészen rendhagyó ötleteink is lehetnek – egy modern otthonba egyébként is nyugodtan jöhetnek a merészebb kreációk vagy praktikus díszítések. Lássuk közülük néhányat!

Közeledik a húsvét, s ilyenkor a család apraja-nagyja részt vesz a készülődésben.

Nemcsak az ételekkel kell azonban időben készen lenni, fontos az otthonunk megjelenése is. A lakás, a ház tavasziasítása mindig jó érzéssel tölti el az embert – kezdésnek itt az alkalom, ideális a húsvéti dekoráció.

Sokan választják a hagyományos díszítési technikákat, eszközöket, de lehetünk kicsit merészebbek, újszerűbbek is. Miből válogathatunk?

1.A tojások lehetnek például műanyagból, a legkülönfélébb, kellemes színekben. Kaphatók ma már szétnyitható változatok, amelyek nemcsak kiválóan illeszkedhetnek a húsvéti dekorációba, hanem az ajándékozáshoz is remekül használhatók. Beléjük rejthetjük például (persze gondos kimosás után) az apró csoki bon-bonokat. Ilyen formában részt vehetnek a játékban, amikor a lurkóknak meg kell keresniük a meglepetést rejtő tojásokat, majd ha kivettük belőle a bon-bont, összecsukva ismét bekerülhetnek a dekorációs tálba.

húsvéti dekor7

A műanyag tojásokat szintén átköthetjük szép szalaggal és egy mutatós fatálba rakosgathatjuk őket, fűvel vagy egyéb kiegészítőkkel.

2.Fából készült tojásokkal nemcsak harmonikus megjelenésű, de természetközeli húsvéti dekorációt varázsolhatunk. A fatojások szintén szétnyithatók középen, belerakhatók cukorkák, bon-bonok vagy apróbb ajándékok is. Piros szalaggal megkötve, fából készült tányéron nagyon szépen mutatnak, ízlésesen összerendezve őket, esetleg hozzájuk illő üzenőkártyákkal tökéletesen visszafogott, hangulatos dekoráció kerül az asztalra.

húsvéti dekor3

3.Modern lakások figyelemfelkeltő dísze lehet a piros tojás alakú gyertyatartó. Ezekbe a tartókba természetesen hosszúkás gyertyák illeszkednek, amelyekből mi magunk választhatjuk ki a legszebbeket. Fehérben, sárgában vagy akár zöldben is pompázhatnak. De vegyük figyelembe, hogy mi mellé kerülnek. Üvegvázába, rügyező barkaágak társaságába a fehér gyertyák vagy a sárgák, esetleg világosbarnák az ideális választások.

húsvéti dekor2

4.Tojáskoszorút készíthetünk egy egyszerű, rusztikus hatású, gallyakból font koszorú – melyet készen is vehetünk – és piros, kifújt valódi, vagy boltban kapható dekor tojások segítségével. Ha kitaláltuk, miként helyezzük el a koszorún őket, már csak kitartóan fel kell ragasztgatni. Impozáns húsvéti dekoráció az ajtóra, falra!

húsvéti dekor1

5.Aranyló tojások – rendkívül látványos, különleges húsvéti tojásokat készíthetünk egy ügyes módszerrel, ami ráadásul nem is bonyolult. A tojásokat először élénk színekre festjük, majd ha megszáradtak, ecsettel vékonyan bekenjünk őket egy halvány réteg hobbiragasztóval, majd beleforgatjuk a készen kapható réz- illetve arany levélbe. Ha készen van, egy másik ecsettel letisztogatjuk a felesleges aranyat a felületről. Egy kosárban, amelyet szalmával bélelünk ki, tökéletesen mutatnak!

húsvéti dekor4

Tipp: az aranyozást persze glitterporral is csinálhatjuk, de egy kicsit más hatása lesz.

6.Papírnárciszok egyszerűen – ki hinné, hogy alig egy óra alatt ilyen szépséges, tavaszias, no és költségkímélő húsvéti dekoráció készíthető? Csupán fehér és sárga, vagy ezen színekből alkotott pöttyös, kicsit keményebb papírokra van szükségünk, amelyekből virágformákat vágunk ki. A hatszirmú forma közepére ezután minyonpapírt illesztünk – amelyekből szintén sárgát kell beszereznünk. Tulajdonképpen már kész is a rendkívül mutatós dekoráció, amely bárhová letehető, s ráadásul kiválóan beleszórhatók az apró cukorkák. Legcélszerűbb ugyanígy sárga, vagy narancs színűeket venni, s a húsvéti dekoráció színharmóniája tökéletes lesz!

húsvéti dekor6

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php