Megmutatjuk az igazi Hobbitfalvát!

Ha imádod a Gyűrűk Urát, és odáig vagy a hobbitok kedves lakóhelyéért, Hobbitfalváért, akkor jó hírünk van: a helység létezik! Csak éppen Új-Zélandig kell elmenni, ha látni akarjuk.

Amikor Peter Jackson leforgatta a Gyűrűk Ura-filmeket, rengeteg jelenetet – így a Hobbitfalván zajló történéseket is – a csodálatos Új- Zélandon rögzített. A szigetekből álló állam híres mesebeli tájairól, így a filmesek által felépített, kedves hobbitházakból álló falu csöppet sem lógott ki a festői környezetből.

Azok, akikben a történet megtekintése közben felmerült a gondolat, milyen jó lenne egyszer élőben is látni, hol laknak ezek az apró emberkék, bizonyára örülni fognak, ha elmondjuk: Hobbitfalva egy teljesen valós, látogatható település az új-zélandi Matamatán. Mára az egyik leghíresebb turistalátványossággá nőtte ki magát, amiben nagy szerepe volt a Hobbiton Toursnak is, amely “városnéző” túrákat szervez Hobbitfalvára.

 

honpaljukon azt írják, Jackson akkor döntötte el, hol építik fel a hobbitházakat, amikor átrepült az északi sziget felett, hogy megtalálja a tökéletes vidéket a filmekhez. Matamata szerencsére maximálisan beleillett az elképzeléseibe, így később otthont adhatott a forgatásnak.

 

 

Forrás: elitedaily.com, pozitivnap.hu

Forrás: