Megkönnyíti az ajándékválasztást a feng shui

Vészesen közeleg a karácsony,és  az ajándékvásárlás már hetek óta tart, ami egyre nagyobb teherként nehezedik ránk. Válasszunk ajándékot szeretteinknek a feng shui szellemében!

A feng shui ősi kínai hagyomány, mely az Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában.

Öt eleme a fa, tűz, föld, fém, és a víz. Ez alapján a Fa eleműek kreatívok. Fontos számukra, hogy érzelmileg kötődjenek valakihez, akár a fa a gyökerével a földhöz. Ha a fa elem megmutatkozik az ajándékban, azzal nem foghatunk mellé. Választhatunk cserepes virágot, kaspót. Színe a zöld.

A tűz eleműek állandóan tevékenykedők, így nekik mindenképp valamilyen használati vagy sporteszközt ajándékozzunk. Kedvelik az állatmintákat, a szőrmét és a bőrt. A jegy szimbóluma a hegyes, felfelé törő alakzat, ezért elnyerheti tetszésüket egy piramis alakú gyertya, vagy egy háromszög formájú ékszer.

A föld szülötte racionális, szereti az ellenőrzése alatt tartani a dolgokat. Lepjük meg gyógyító hatású ásványokból készült ékszerekkel, marokkövekkel. Ennek az elemnek a színe a sárga és a bézs. Anyagok közül a vászon és a len illik hozzá, mintákból pedig a kockás és a vízszintes csíkozás.

meglepetés

Visszafogott, szilárd jellemű, ritkán mutatja ki az érzelmeit, de őszinte a fém szülötte. Csillogó tárgyak tetszenek neki leginkább. Ezüst, arany, vagy bronz színekben gondolkozzunk. Kedveli a high-tech újdonságokat, nézzünk szét bátran az elektronikai üzletekben.

Végezetül következzen a víz elemű személy, aki kalandvágyó és rendkívül nagy a tudásszomja. Lehetőleg személyes ajándékokkal, könyvvel örvendeztessük meg. A színek közül a kék bármely árnyalata harmonizál vele. A stílusa inkább konzervatív, egy klasszikus karórával bátran előrukkolhatunk. Szokás mondani, hogy „ajándék lónak ne nézd a fogát”, ám válasszunk olyat, amiről úgy gondoljuk, hogy örömet szerzünk vele.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.