Meghökkentő pakolóhelyek a lakásban!

A kis lakások tulajdonosainak legjobb barátja a leleményesség és a különleges ötletek! Egy ágy alatti tároló, egy tökéletesen kihasznált sarok, no és a sok-sok polc! Hogyan tehetnénk még helytakarékosabbá otthonunkat?

kis lakás is nagy áldás, ha az embernek végre saját kuckója lehet! Persze, nem mindegy, hogyan rendezzük be, hiszen egy kisebb térben különösen fontos a megfelelő elrendezés, a helyek maximális kihasználása. Vannak megoldások, melyekre eddig valószínűleg nem is gondoltunk. Lássunk néhány példát!

pakolohlyek

1.Praktikus hálószoba: a franciaágy alja tökéletes lehet akár több kihúzható fiók kialakítására. Ha nincs alatta pótágy, ezt egyszerűen megoldhatjuk egy asztalos segítségével. De a műanyag ládák is tökéletesek pulóverek, ágynemű és kézműves termékek tárolására!

2.Szekrény-tökéletesítés: kis lakásban érdemes a megfelelő méretű szekrényt „maximalizálni!” A lógó cipőállványok például, bár kissé bizonytalanok lehetnek, rengeteg helyet takarítanak meg a padlón, ezért ajánlott beszerezni egyet. Az éppen nem használt ruhákat (például télen a nyáriakat) az ágy alatt is tárolhatjuk műanyag konténerekben, vagy a szekrény legmagasabban levő polcain. A könnyebb hozzáférés érdekében rendszerezzük a ruhákat. Akár fényt is rakhatunk a szekrénybe, apró LED-es lámpák formájában – így biztosan mindent megtalálunk.

3.Függőleges tárolás a konyhában: igazi „életmentő”! A függőleges étkészlet-tároló állvány nemcsak mutatós. Szép kis helyet spórol meg nekünk!

4. Polcok, polcok és polcok: mert hát merre lehetne még terjeszkedni kis lakás esetében, mint felfelé, a falakra? A fali polcoknak sok előnyük van: fenntartják a helyet a bútorok számára és látványra is előnyösebbé teszik a helyiséget, álljanak rajtuk könyvek, fényképkeretek, apróságok dobozokban vagy éppen dekorációk.

mcli09b_web 0010 PhotoRepro:0

5.Praktikus konyhát! Kis lakásban bizony nehéz minden szükséges eszközt a kezünk ügyében tárolni. Hacsak nem építünk a munkalap fölé egy jól kihasználható felületet! Fedjük be a falat egy olyan anyaggal, amelybe könnyen lehet szögeket ütni, csavarokat.

belerakni. Majd vessük be a polcokat – ezekre kerülhet minden kisebb edény, fűszertároló üveg, a szögekre pedig könnyedén felakaszthatjuk a füllel rendelkező edényeket, serpenyőket is!

6.Egy plusz tanács: kis lakás esetén a dekorációval sem árt vigyázni. Sose használjunk olyan színeket, textileket – például függönyt -, ami nagyon bezárja a teret. Inkább a kellemes, könnyed megoldásokat válasszuk, amelyek tágítják azt. A tükrök elhelyezése a falakon szintén bevett tértágító szokás!

Forrás: