Meg sem ismered majd: elképesztő ragyogást a régi tárgyakra!

Ha véletlenül megrepedt egy régi, szeretett kiegészítőnk, emléktárgyunk  vagy éppen szeretnénk egyedibbé tenni kaspóinkat, egy mérhetetlenül egyszerű anyagot kell használnunk!

Meglepő módon születhetnek újjá tárgyaink, ha van ötletünk és egy kis kézügyességünk!

Nem kell elkeseredni, ha csúnya törések keletkeztek az egykor szépséges madárfürdetőn vagy nem mutat előnyösen a formára egyébként ízléses kaspó.

A dekoráció lényege, hogy rendkívül egyszerű anyagot használhatunk hozzá: apróbb darabokra széttört DVD-ket! Furcsán hangzik? Látványra tökéletes! Statuáljunk példát mondjuk a madárfürdetővel. Ha egy-egy részen csúnyán betöredezett, megrepedt, a réseket ügyesen kitölthetjük, majd simára csiszolhatjuk epoxi fugázó anyaggal. Első ránézésre nyilván durvának fogjuk találni a beavatkozást, ám a tömítést kiválóan megoldja, befedi a lyukakat, repedéseket, amire azután mehet a díszítés és tökéletesítés! Elég egy kis darabot levágni belőle, és azzal dolgozni, majd ha megszáradt – kb. 1 óra alatt -, a felesleget leszedni a repedések környékéről.

madarfurdo

Ezután következik a lehengerlően egyszerű és mutatós dekoráció! Lehet az csempe, kaspó, madárfürdető vagy bármilyen kerámia kiegészítő, ez a díszítés csodásan fog rajta mutatni! Szükségünk lesz hozzá néhány régi, már nem használt DVD-re vagy CD-re.

Szedjük szét őket – ha nekikezdünk, rá fogunk jönni, hogy két rétegből állnak. Persze, ezúttal főleg a DVD-k ezüstösen csillogó rétegére lesz szükségünk. 6 vagy 7, „pite” szerű darabra vágjuk szét őket. A DVD közepe felé haladva ne vágjuk be végig a „szeleteket”, hanem pattintsuk le a végén. Így igazán formás darabkákat fogunk kapni.

dvd12

A szépen ragyogó darabkákat érdemes „tartósítani” valamivel: permetezzünk be minden egyes darabkát tartós, védő fényt biztosító termékkel. Beltéri és kültéri dekorációhoz egyaránt jónak kell lennie. Permetezzük le őket különböző szögekből, a biztonság kedvéért. Majd egy megfelelő ragasztóval kezdjük el felragasztani a DVD-darabokat a kiszemelt tárgyra – a madárfürdető szélére vagy a kaspóra.

Ha a dekoráció szempontjából tökéletes megjelenést akarunk, a madárfürdetőnek – vagy tálnak – a szélére is ragasszunk vékony DVD-csíkokat! Ha nem szeretnénk, hogy a rések látványosak legyenek – és esetleg meg is vágjanak tisztogatáskor -, a darabkákból képzett mozaikokat érdemes habarccsal befednünk. Majd pedig szépen letakarítani a felesleget, és lám-lám, igazi csodát műveltünk egy régi dísztárggyal! A DVD-darabkák tüneményes ragyogása megmaradt, de a tál – vagy madárfürdető – tökéletesen megújult!

Ami pedig a legjobb, a technikát remekül alkalmazhatjuk csempe esetében, egyszerű kaspók feldobására vagy bármire, amihez a stílus illeszkedne a lakásban, házban – beltérben és kültérben egyaránt!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.