Különleges ötletek cipőtárolásra

Íme pár kreatív – és olykor igencsak mutatós- mód a cipőtárolásra. Ha unod a régi polcos cipőtartódat, érdemes valamelyik verziót kipróbálni!

Cipőkiállítás -hogy könnyebb legyen a választás reggelente
 
Cipőmúzeum zöldséges rekeszekből
Bambusz, vagy falétra is kitűnő alap
 
Puffban elrejtve, rendszerezve
Díszlécre felakasztva
 
Ágy alatti átlátszó fedelű tárolóban
Ajtóra akasztható műanyag rendszerezőben
Festett fa rekeszekben, játékosan elrendezve
Kihúzható kamrapolc jellegű szekrényben, helytakarékosan, vagy IKEA- s papírdobozokban, fotókkal ellátva.

Egy kis óvatos érdekesség:

A kutatók megmérték hat profi latin táncos talpára nehezedő nyomást, miközben mezítláb illetve három különböző cipőben táncoltak: az egyik cipő sarka 4,5 centis volt, a másiké 7,5 centi, a harmadiké 10 centi. Az eredményeket képes formában ábrázolták, mely megmutatta, a talp melyik részére nehezedik a legnagyobb nyomás. Az International Journal of Experimental and Computational Biomechanics című folyóirat cikkéből kiderült, hogy a tánc a magas sarkúban – a sarok magasságától függetlenül – aránytalanul nagy nyomásnak teszi ki a lábujjakat. Mezítláb azonban eloszlik a nyomás a sarok és a lábujjak között, mondták el a liverpooli Jonh Moores Egyetem, valamint a kínai Emberi Mozgás Kutatóközpont tudósai.

Aki magas sarkúban táncol, annak sokkal jobban eltolódik a sarokról a nyomás a lábujjak felé. Ez a nyomásváltozás a talpban végighúzódó izomköteg húzódását, gyulladását okozhatja, mely fájdalommal és duzzanattal jár. A kutatók javasolják kis párnácskák viselését, melyek megfelelő alátámasztást biztosítanak. Remélik, hogy a jövőben sikerül olyan tánccipőket kifejleszteni, melyekben nem alakulnak ki ezek a problémák.

Forrás: Inspirációk