Krém száraz bőrre házilag

Ha nem vagy híve a bolti, pénztárcát nem kímélő arckrémeknek, készítsd el otthon saját magad a számodra legmegfelelőbbet, ezáltal biztos lehetsz az összetevők minőségében is

Mivel a bőrünk közvetlenül érintkezik a környezettel, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítanunk az ápolására. A napsütés, a szél, a hideg és a forróság mind-mind károsíthatják bőrünket, ezért mindennapi ápolást igényel. Ám nem mindegy mit kenünk magunkra, ugyanis amivel azt hisszük segítünk bőrünknek, lehet, hogy éppen károsítjuk azt. Ezért fokozottan ügyeljünk arra, hogy a bőrtípusunknak megfelelő arckrémeket válasszuk, ugyanis így tudjuk csak elérni a kívánt hatást.

Az egyik leggyakoribb bőrprobléma a szárazság. Ha a te bőröd is hajlamos a kiszáradásra, próbáld ki valamelyik arcpakolást az alábbiak közül.

Ahhoz, hogy krémet készíts, három dologra lesz szükséged: olaj, víz és emulgeátor. A krémek nagyrészt vízből és olajból tevődnek össze. Mivel ezek egymással taszításban állnak, szükség van még egy anyagra, amely ezeket összetartja. Ez az emulgeátor. Természetes emulgeáló tulajdonságú anyagok például a tojás, a szója és a viasz, de ma már leginkább szintetikus anyagként használják.

arcpakolasok3

A bőrápolás lépései

1. hámlasztás

2. táplálás

3. hidratálás

Nagyon fontos, hogy az arcpakolás előtt alaposan tisztítsuk meg bőrünket, és lehetőleg távolítsuk el az elhalt hámsejteket, hiszen felvitt krém csak így tudja igazán kifejteni jótékony hatását.

A legjobb krémek és arcpakolások száraz bőrre

Száraz bőrre legjobb pakolások a tejtermékek (tejföl, tejszínhab, joghurt, túró) hiszen a bennük található kazein megfelelően táplálja a bőrt, valamint nyugtatja is azt. Gondolj csak arra az ősi módszerre, milyen nyugtatóan hat a tejföl a leégett bőrre.

Néhány otthon is elkészíthető pakolás, tejtermékek felhasználásával, hogy a kiszáradt bőr regenerálódni tudjon:

– Joghurtos – sárgarépás – olívaolajos pakolás: Egy fél doboz joghurhoz adj hozzá reszelt sárgarépát, majd pár csepp olívaolajat. Hatóideje kb. 10 perc.

– Mézes – túrós arcpakolás: Két evőkanál túró, egy evőkanál méz, hatóidő kb. 20 perc.

– Joghurtos – banános pakolás: Aprítsunk pürésre egy fél banánt, majd keverjünk hozzá joghurtot.

– Tojásos – túrós pakolás: 1 tojássárgájához adjuk pár csepp olívaolajat, majd két evőkanál túrót.

Tippek, hogy még hatékonyabb legyen a vitaminbomba

arcpakolasok21

Fürdés közben/után vidd fel a pakolást, hiszen ilyenkor a bőr felpuhult állapotban van, így könnyebben felszívódik. Vagy forralj vizet egy lábasban, hajolj fölé, a fejedre tégy egy törülközőt, és pár percig gőzölj felette, majd ezután tedd fel a pakolást. Az eredmény így is hatásosabb lehet.

– Ha a helyén van a pakolás, fedd le celofánnal, ezáltal felmelegszik a bőröd és a hatóanyagok gyorsabban felszívódnak.

– Ha valamilyen gyümölcsös összetevővel is felturbóznád az arcpakolásod, azt lehetőleg frissen mosott biogyümölcsből tedd. Természetesen ez a zöldségekre is igaz. Dobozos gyümölcslevek használatát pedig lehetőleg kerüld, hiszen tartósítószert, valamint további nem kívánatos anyagokat tartalmazhatnak. Ha természetes krémet akarsz, az legyen 100%-ig természetes.

Mint ahogy minden téren, úgy a szép és egészséges bőr hátterében is a helyes táplálkozás áll. Ezért nem elég a megfelelő külsődleges ápolás, belülről is táplálnunk kell a bőrünket. Ennek egyik legfontosabb eszköze a hidratáltsághoz elegendő folyadék – víz – fogyasztása, valamint a megfelelő étrend összeállítása.

A bőr szárazságát a víz- és zsírhiány okozza. Ennek egyik elkerülési módja, ha zsírszegény étrendet választunk, amelyek segítik a bőr, köröm és haj egészséges fenntartását.

Forrás: