Kis hely, remek dizájn – otthoni iroda 10 ötlettel!

Sokan tanácstalanok, különösen, ha korábban nem dolgoztak otthonról: hogyan alakítsák ki az inspiráló irodasarkot maguknak, melyben kényelmesen és hatékonyan munkálkodhatnak? Íme néhány elbűvölő ötlet.

A szigorú irodai környezetből éppen elég volt a munkahelyen. Ha megvan a lehetőségünk arra, hogy részben vagy teljes munkaidőben otthonról dolgozzunk, érdemes kialakítanunk magunk számára egy igazán kellemes, inspiráló hangulatú sarkot.

Ritkán fordul elő, hogy van módunk egy teljes szobát erre a célra használni, de irodasarkot bárhol meg lehet tervezni. Mutatós asztallal és lámpával, polcokkal, ahová mindig eltehetjük az éppen nem használatos dolgokat – no meg kreatív háttérrel, „kilátással”.

Számos dizájn, méret és anyag közül válogathatunk. Lássuk, milyen megoldásokkal járunk jól.

1.Kerti hangulatú, kecskelábú asztal

Remekül mutat egy világos színű, fából készült, kecskelábú asztal, melyet a sok-sok természetes fényt beengedő ablak elé helyezünk. A kilátás igazán inspiráló. Ha munka közben gyakran akadnak látogatóink, egy barátságos ülősarok is tartozzon a helyiséghez!

iroda2

2.Kettős célú irodai asztal és szófa

Egy vendégszobát átgondoltan könnyedén kettős célú helyiséggé alakíthatunk. Nappal irodaként használhatjuk, éjjel alhat benne a vendég. Az alvó rész határozottan legyen elválasztva, az asztal pedig stílusában, kialakításában illeszkedjen a háló hangulatához. Ez a sokoldalú elrendezés lehetővé teszi, hogy az eredetileg vendég hálószoba irodaként is működjön, miközben egyiknek sem hívhatjuk igazán.

iroda

3.Iroda a beugróban

Egy alkóvban elhelyezett apró munkatér is tökéletes lehet. Ehhez egy sarokra van szükségünk, ahol az egyébként kevésbé kihasznált helyből remek irodát létesíthetünk magunknak. A falmélyedésbe befér egy kis asztal és a falra polcok – nem „avatkozik be” túlságosan a szoba egészébe. Hozzunk létre kellemes érzést lágy színek, így például szürkésbarna, sötét rózsaszín alkalmazásával. Remek megoldás a lehajtható asztal is, melyet, ha nincs éppen használatban, vissza is hajthatunk a falra.

iroda3

4.Kék és fehér otthoni iroda, túlméretezett vászonnal

A merész színvilágot az asztal mögött kékre festett vászon szolgáltatja: mutatós és kreatív egyben. Kortárs hatást keltő, friss, fiatalos megoldás, melyhez egy modern vonalvezetésű, fehér fa asztal könnyen párosítható. A hasonló tónusok remekül kiegészítik egymást, szép és inspiráló helyiséget hoznak létre.

iroda6

5.Kültéri iroda

Nem kell persze teljesen kültérben lennie – elég, ha közvetlenül az ablak mellett, a falnál áll az asztal. Az iroda rész elkülönül a többi területtől – de elkülönülhet az asztal egyik fele is a másiktól: tartsuk egyik végében a telefont és a különféle ügyintézéshez kapcsolódó dolgokat, a másik felét pedig rakjuk tele megnyugtató, kreatív holmikkal. S ha már nyugalom, egy pillantás a kertbe azonnal inspirál. Csak mini-irodánk megfelelő elhelyezéséről kell gondoskodnunk.

iroda5

6.Egy kis sarok mutatós tapétával

A sarokban vagy alkóvban elhelyezett íróasztal önmagában is hívogató lehet, hát még, ha a falon mögötte egy kreatív, hangulatos tapéta áll, tele betűkkel például! A mintás fal tökéletes kiegészítője lehet a modern bútoroknak, csak a színek és a stílus összhangjára kell figyelnünk.

7.Zöld iroda, fehér asztallal

A zöld megnyugtató hatása közismert. Emellett frissítő és hangulatemelő is – ideális választás hát egy irodasarokba, az asztalunk környezetébe vagy mögé. Párosítsuk a tompa zöldet fehér asztallal, így a helyiség cseppet sem lesz monoton vagy komor. A zöld szín egyéb árnyalatokban is vissza-visszatérhet a szobában, kisebb-nagyobb tárgyak formájában.

iroda4

8.Otthoni irodasarok remek tárolókkal, jegyzetelőkkel

Az okos, praktikus elrendezés mindig nagy kincs egy apró irodában. A sarokba vagy alkóvba illesztett íróasztal fölött ideális az üres falfelület, melyre kreatív módon különféle jegyzetelő alkalmatosságokat, sőt egy hosszú fogast is elhelyezhetünk, felakasztgatva rá a legszükségesebb tárgyakat. A sarok hangulatát tekintve lehet ez egy sötétbarna asztal, világos falfelülettel, melyen tökéletesen harmonizálnak egymással a jegyzetelők, emlékeztető táblák színei is.

iroda7

9.Szürke irodasarok, mintás tapétával

Egy kellemes, visszafogott tónusú, szürke íróasztal és szék kiválóan párosítható a szürke színt ugyancsak tartalmazó, fehérrel kombinált tapétával, legyen a minta rajta bármilyen. Az asztalra fehér lámpát, képkeretet, kiegészítőket állíthatunk. Nem mellesleg a papírjaink is fehérek lesznek…

iroda8

10. Mini iroda a lépcsőfeljáróban

A folyosón is kialakíthatunk magunknak egy dolgozó helyiséget! Ott például, ahol felérünk az emeletre, de a sarok a korlát mellett kihasználatlan marad. Egy kisméretű, fehér íróasztal, mutatós, modern székkel, no meg egy falra helyezett, praktikus tárolóval ideális környezetet teremt számunkra! A tárolóba beleférnek a ceruzák, a fejhallgató, iratkapcsok és megannyi apróság, az asztal fölé pedig a falra is felszerelhető egy mutatós lámpa vagy kedves képkeret!

iroda10

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás: