Kerti koszorú tömlőből!

Ne dobjuk el a lyukas kerti tömlőt. Még hasznát vehetjük. Nos, lehet, hogy nem a virágaink öntözésére, de tökéletes egy kézművességi projekt kivitelezéséhez, hisz nagyszerű kerti dísz válhat belőle.

Hasznosítsunk újra egy kerti tömlőt azáltal, hogy kerti dísszé változtatjuk!

Egy kerti tömlő hasonlít egy koszorúhoz, amikor fel van csavarva és fel van akasztva egy tömlő horogra, tehát miért ne használjunk fel egy régit ahhoz, hogy koszorút készítsünk a kertkapura, a szerszámos kamrára vagy a teraszra. Ezt az egyszerű koszorút a friss és furcsa sajátossága alkalmassá teszi szinte bármilyen stílusú kiskert díszítésére.

Könnyen elkészíthető, és ha túlságosan sok lyukas tömlőnk van, csodálatos darabokat képeznek, melyeket eladhatunk a helyi gazdapiacon. Vizsgáljuk meg a szomszédunk hulladékait, vagy az ingyenes dobozokat az udvari vásárokon, a soha el nem fogyó ingyenes koszorú anyagokért. Észrevettem, hogy a barátaim nagyonis boldogok, hogy hozzám küldhetik a hulladékaikat.

koszorú2

Amire szükség van:

  • Régi kerti tömlő, 3-4 m
  • Mérőszalag
  • Kézműves kés vagy strapabíró olló
  • Külső menetes tömlővég csatlakozó, nem szükséges tömlőbilincs
  • Kézműves drót
  • Drótvágó olló
  • Selymes borostyán bokor
  • 5 cm széles szalag, körülbelül 3 m-es
  • Olló
  • Mű, vagy igazi virág
  • Kézműves ragasztó

1. Lépés

Egy késsel vagy egy strapabíró ollóval vágjunk le egy 3-4 m hosszú tömlődarabot. Az én tömlőm egyik végén volt egy hajlított csatlakozó, ezért egyszerűen fölötte vágtam el ahhoz, hogy eltávolítsam.

2. Lépés

Csavarjuk össze a tömlőt egy 41 cm átmérőjű spirálba úgy, hogy a végei egyformán lógjanak mindkét oldal szélén. Vágjunk egy 61 cm hosszúságú darab drótot. Csavarjuk a drótot a spirálos tömlőtekercsek köré, hogy tartsa össze a „koszorút”. Levághatjuk a tömlő végeit, hogy kiegyenlítsük a koszorú két oldalát.

3. Lépés

A tömlő mindkét végébe illesszünk egy-egy külső menetes csatlakozót. Ezeket megtalálhatjuk a helyi vaskereskedésben. A csatlakozónak a tömlőbe való illesztése majdnem olyan, mint a parafadugó visszaillesztése egy borosüvegre. Addig nyomjuk és csavarjuk, amíg teljesen beilleszkedett, a lógó vége pedig még kint van.

koszorú

4. Lépés

Vágjunk le nyolc szárat egy selymes borostyán bokorról. Gyűjtsük össze négy szárnak a levágott végét, és csavarjunk rá egy 20 cm hosszú drótot. Ismételjük meg ezt a megmaradt négy szárral is. Tartsuk vízszintesen az összegyűjtött szárakat úgy, hogy az egyik csokor drótos vége 8 cm-re fedje a másik csokor drótos végét.

Az átfedést csavarjuk be egy 20 cm hosszú dróttal. A kész borostyán kötegnek négy szára lesz jobbra és négy balra, középen pedig össze lesznek kapcsolva. Vágjunk egy 61 cm hosszúságú drótot. Tekerjük a drótot a borostyán köteg közepe köré, miközben a tömlőkoszorú csúcsához illesztjük.

5. Lépés

Készítsünk egy nagy köríves vázat. Én 5 cm széles fekete és fehér pamutszövet szalagot használtam, mivel tetszett a vidékies kinézete. Vágjuk a vázat 61 cm hosszúra. Helyezzük a vázat a borostyán köteg közepe fölé. Csavarjuk a vázat a koszorú köré, és fogjuk oda.

6. Lépés

Válasszunk ki 10 virágot, aminek szára is van. Szúrjunk be ötöt a váz minden oldalára, ezeket egyenletesen helyezzük el. Mikor elkészült a megnyerő összeállítás, távolítsuk el a szárakat (egyszerre egyet), a szárak levágott végét kenjük be ragasztóval és illesszük vissza az összeállításba. 

7. Lépés

Osszuk el két egyenlő részre a sodort drótok végeit a koszorú hátán. Csavarjuk össze mind a két részt. Ezáltal két erős dróthuzal jön létre. Helyezzük a mutatóujjunkat a huzalok közé. Fogjuk össze a huzalok végeit és csavarjuk össze. Vegyük el az ujjunkat. Ez a koszorúnk akasztója. Vágjuk le a felesleges drótot a végekről, és már készen is vagyunk!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.