Inspiráció a főzéshez: Julia Child, a szakácskirálynő híres otthona

Julia Child, amerikai szakács, író, televíziós személyiség. Leginkább arról híres, hogy a francia konyhaművészetet megismertette az amerikaiakkal.  Először szakácskönyve, a Mastering the Art of French Cooking („A francia konyhaművészet elsajátítása”), majd az ezt követő televíziós főzőműsora, a The French Chef segítségével („A francia főszakács”), amit 1963-tól kezdve vezetett. Mostmegmutatjuk a legendás “kis Cambridge-i otthonát”, és híres konyháját, aminek teljes berendezését egy múzeum őrzi, és tele van a szakácslegenda relikviáival.

julia-child-with-rolling-pins

julia-childs-house-today-103-irving

Fotók Julia otthonáról, melyek 1979-ben jelentek meg egy magazinban. Máig épp így néz ki, mint akkor:

julia-childs-front-gate-ad

Egy kis érdekesség: Juliáék otthonával majdnem szemben helyezkedik el a költő EE Cummings szülőháza.

julia-childs-entry-library-ad

julia-childs-dining-room-ad

julia-childs-living-room

Itt van a híres konyha, ahol oly sok  főzőműsort felvettek, és ezért az évek során, és “a legkedveltebb és leggyakrabban használt helyiséggé vált a házban.” Childs otthona, mint sok más csodálatos régi ház Cambridge-ben – alig változott az évtizedek óta. Egy befektető vásárolta meg és ugyan felújította, de úgy, hogy megőrizze az eredeti állapotát.

A stílusos konyhát  modernizálta, a házat hat új fürdőszobával szerelte fel, beépítette a központi klímát, központi porszívót – az otthont minden mai kényelmi eszközzel ellátta. A felújított ház  2004-ben 3.755.000 dollárért kelt el.

 

julia-childs-kitchen-pots-pans-ad

julia-childs-kitchen-ad

 A régi és a mostani konyha. Elég nagy a különbség.

her-kitchen-then-and-now

A Julie & Julia film plakátja. Aki még nem látta, annak ajánljuk: szórakoztató igaz történet.

julie_and_julia_poster

Julia konyhája a filmben:

kitchen-recreated-for-julie-and-julia

Miután nyugdíjba vonult, Julia eladta a Cambridge házat, és Kaliforniába költözött. A konyhája berendezését pedig a Smithsonian múzeumnak ajándékozta, ahol a mai napig rengeteg látogató csodálja meg.

julia-childs-kitchen-in-smithsonian

Forrás: https://napidoktor.hu/