Így lesz a kedvencünkből párna!

A macska meg a párnája – mindkettő helyet foglalhat a kanapén! Mulatságosnak tűnhet, de ha kreatívak vagyunk, kedvencünk tökéletes mása párna formában üldögélhet az élő mellett.

Párna csoda

Szeretnénk valami igazán egyedit a kanapénkra? Mit szólnánk hozzá, ha egy macskapárna vagy kutyapárna díszelegne rajta, melyek szakasztott olyanok, mint valódi kedvencünk? Mindenki csodájára fog járni!

Lényegében nem más ez, mint kutyusunk vagy cicánk fényképe párna formában: először a huzat készül el, majd egy kis tömőanyaggal maga a párna, melyről macskánk vagy kutyánk néz vissza ránk, mégpedig teljes életnagyságban. Nemcsak otthonra egyedi ötlet, ajándékba is kiváló!

pillow

A párna saját kezűleg elkészíthető. Akárcsak egy kitömött állat! De hogyan készítsünk párnát kedvencünk mintájára?

Előszöris válasszunk egy jól sikerült ülő képet a háziállatról, amit fekete-fehérben fogunk használni (de maradhat színesben is, ez attól függ, milyen színű kanapén, milyen környezetben fogjuk elhelyezni a párnát).

A helyi fotósboltban a kiválasztott képet könnyedén átviszik nekünk textilre – ezzel meg is van a párnahuzat eleje, amelyet az alakzatot követve formára fogunk vágni. Vagy matricát is készítenek nekünk a fotóból, amit csak rá kell vasalnunk egy általunk kiválasztott és méretre vágott anyagra. Ha előre elkészített anyagdarabra vitték rá nekünk a fotót, akkor a huzat hátulját ugyanolyan vagy hasonló szövetből vágjuk ki. Varrjuk össze a két anyagdarabot, úgy, hogy hagyjunk a végén egy kis rést a tömőanyagnak, amelyet majd óvatosan beletömködünk a párnába.

párna_fotóval

Ha elkészültünk a töméssel és a formát megfelelőnek, egyenletesnek találjuk, varrjuk be a maradék rést is, melyen keresztül a tömőanyagot benyomkodtuk.

A párna tökéletesen formázza az ülő kutyát vagy macskát – még magasságra is éppen akkora lesz, mint ők. Mivel a párnának van tömege és „megáll a lábán”, elölnézetből lerakva teljesen olyan, mintha kedvencünk valóban ott ücsörögne a kanapén. Maga a cica vagy a kutya is csodálkozni fog, hogy hirtelen kettő lett belőle…!

Egy kis érdekesség:

Ha végiggondoljuk azokat a dolgokat, amik kedvező hatással vannak egészségünkre, ritkán vesszük számba a háziállatokat, a macskákra pedig végképp nem gondolunk. A Minnesota Egyetemen elvégzett vizsgálatok szerint,kisebb eséllyel fordulnak elő a szív- és érrendszeri megbetegedések azoknál, akik macskát tartanak.

Ebből következik, hogy szívrohamban is ritkábban halnak meg. Az immunrendszerre is kedvező hatással van, ha valaki kötődik egy nyávogó négylábúhoz, sőt csökken az esélye annak, hogy valamilyen allergia alakul ki az emberben, így újszülöttek érkezésekor kifejezetten ajánlott beszerezni egy kis kedvencet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index