Így dobd fel a vidékies hangulatú konyhát!

Éppen nemrég költöztünk be új otthonunkba, de a vidékies hangulatú konyha nem győzött meg bennünket teljesen? Újítsuk fel egy kicsit saját elképzelésünk szerint!

Különleges konyhát- kreatív megoldásokkal

Amikor egy új lakásba, házba költözünk, sok ott maradt bútorral is szembesülhetünk. Van, amelyik tetszik és megtartjuk, van, amelyiket pedig el sem tudjuk képzelni az otthonunkban.

Régebbi házakban különösen könnyen ráfutatunk egy-egy vidékies hangulatú konyha berendezésre, mely sokunknak kedvence lehet, de gyakran igényel egy kis átalakítást. Lássunk néhány példát arra, hogyan érdemes végezni!

1.A klasszikus fehér konyhát könnyen és kreatívan fel lehet dobni friss, üde színekkel: világoskék tárgyakkal, vázákkal, függönnyel, amelyen fehér alapon tarka virágok díszlenek. A fa munkalap pedig tökéletes kiegészítője lehet az összhangnak!

vidékies hangulatú konyha 2

2.Élénk árnyalat: a fehér munkalap maradhat, de a szekrényt miért ne festhetnénk akár intenzív piros színűre? Egy konyhasziget esetében különösen mutatós a hatás, de ha nincs ilyenünk, a falat is befesthetjük pirosra – tökéletes kontrasztot alkot a fehér szekrénysorral a vidékies hangulatú konyhában.

vidékies hangulatú konyha 3

3.Régi szekrény, új szín: a hagyományos, békebeli szekrénykét – amely leggyakrabban üvegajtós tálaló -, valamilyen meglepő árnyalattal dobhatjuk fel. Régies hatása megmarad, de koptatott türkiz színben például romantikus és újszerű látvánnyá válik a konyhában.

vidékies hangulatú konyha 4

4.Képeket a falakra: a fehér színvilágú, vidékies hangulatú konyha remekül feldobható vintage stílusú fali képekkel, poszterekkel. Elrendezésük ránk van bízva, kiválóan megtörik az egyszínű felületeket. Csak vigyázzunk, hogy ne zsúfoljuk túl őket.

vidékies hangulatú konyha 5

5.Emeljük ki a szépet! Ha van régi sütőnk, amely már önmagában muzeális darabnak tűnik, de még használható, tegyük azt a vidékies hangulatú konyha középpontjává! Több módon is kiemelhetjük a környezetből, például felette mutatós, vele harmonizáló csempékkel, kiemelkedő falrészlettel vagy egy szép fagerendával. Az sem baj, ha egy, az enteriőrbe illeszkedő képet teszünk a falra.vidékies hangulatú konyha 6

6.Finom és stílusos megjelenés: ha a konyhabútor felett, felső szekrények hiányában egy hosszú, fehér polcot helyezünk el és rajta felsorakoztatjuk a szép üvegekbe rakott fűszereket, ételeket, illetve a kedvenc vázákat, kancsókat, melyek egyébként is szerves részei egy vidékies hangulatú konyha belső terének,  igazán bájos hangulatot varázsolunk a helyiségbe.

vidékies hangulatú konyha 7

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php