Hogyan építsünk időtálló teraszt?

Egy terasz akár egész évben aktív életteret biztosíthat a családnak, e helyiség kialakítása ugyanakkor átgondolt tervezést, körültekintő anyagválasztást igényel.

Használhatóságát, tartósságát az időjárási körülmények és a karbantartásra fordított idő jelentősen befolyásolják. A kültéri bővítések, felújítások esetében nagy népszerűségnek örvendő kompozit anyagok egyre népszerűbbek Magyarországon is, hiszen a fa és a műanyag legjobb tulajdonságainak ötvözésével hosszú élettartamú, minimális karbantartási igényű, dekoratív megoldást jelentenek.

A fa és PVC optimális keverékéből előállított kompozit anyagok megjelenése és tapintása a fára emlékeztet. Ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, alacsony karbantartási igénnyel és hosszú élettartammal rendelkeznek.

terazburkolat 2

E kompozit anyagok széles körben alkalmazhatóak kültéri felújítások, épület-bővítések esetében, és éppúgy alkalmasak teraszok kialakítására, mint járdák, lépcsők építésére, vagy éppen homlokzatburkolásra.

Az Inoutic a Twinson kompozit anyagát javasolja teraszok kialakításához, kültéri burkoláshoz, amely 50% fa és 50% PVC tartalommal megfelelő szilárdságot, ideális keménységet biztosít. A kiváló minőségű, teljes mértékben újrahasznosítható Twinson vízálló, nem hasad, könnyen szerelhető és ellenáll a penésznek, kártevőknek, illetve a hagyományos fa teraszok esetében gyakran előforduló fakárosító gombáknak is.

teraszburkolat.biz_.22

A kisebb családi házakhoz kapcsolódó teraszok, kerti járdák, kültéri lépcsők kialakításához az Inoutic a Twinson O-Terrace rendszert ajánlja, míg a nagyobb alapterületű teraszokhoz a robosztusabb, magasabb teherbíró képességű Twinson O-Terrace+ kompozit rendszerét javasolja

Az Inoutic Twinson O-Terrace és Twinson O-Terrace+ rendszereinek felszerelése akár szakember bevonása nélkül is megoldható: a teraszdeszkák speciális csatlakozók segítségével könnyen rögzíthetőek a párnafához, és a szerelés végén elég, ha a szabad sarkokat takaró elemmel vonjuk be. Szín és forma szempontjából is teljes mértékben egyedi igényekre szabhatóak, és csúszásgátló, gyorsan száradó felületüknek köszönhetően medencék környékének burkolására is alkalmasak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.