Hogy kerül a körömlakk a hűtőbe?

Rád is nézett furcsán a párod, miután becsukta a hűtőszekrény ajtaját? Elárulhatod, a te hűtőszekrényedben sem pusztán fincsi sajtok, zöldségek, felvágottak sorakoznak, hanem itt-ott felbukkan egy-két szemceruza, körömlakk, a mélyhűtőben pedig cipő. Bizony te is egyike vagy annak a 22 millió európai nőnek, aki szépségápolási cikkeket tart a hűtőszekrényben. A legszokatlanabb frizsiderben tartott cikkek közé tartozik a fehérnemű, a talpbetét, körömlakk, szemmaszk és a kasmírpulcsi.

Takács Nóra szépségszakértő évek óta rajongója a rafináltabbnál rafináltabb szépségtippeknek, így nem újdonság számára, hogy olykor szokatlan dolgokkal töltse meg frizsidert. „Egy barátom kinyitotta nálam a hűtőt, hogy kiszolgálja magát, majd megrökönyödve becsukta és csak ennyit szólt: te miket tartasz a hűtőben? Mondanom sem kell, nem nő volt az illető. Ha az lett volna, elégedett bólintással nyugtázta volna a látottakat, maximum feltesz egy-két szakmai kérdést. Az, hogy a kedvenc körömlakkjaim a hűtőben vannak, nekem teljesen természetes” – teszi hozzá.

A szépségszakértő szerint nagyon meleg nyári napokon a körömlakkokat érdemes hűtőszekrényben tartanod, mivel így nem sűrűsödnek be, és könnyebben kenhetőek. Sötét, hideg helyen tovább megőrzik a minőségüket, de azért itt is igaz az általános szabály: ne ess túlzásba! Nem kell rögtön a fagyasztóba tenni.

Takács Nóra az arckrémeit, szemkörnyék ápolóit is a hűtőben tartja, mivel így reggelente kellemesen hűs, élénkítő hatásuk van, nem mellékesen a természetes összetevőknek külön jót tesz a hűs levegő. A normál arckrémekben elegendő tartósítószer van ahhoz, hogy jól bírják a szobahőmérsékletet, a bio-natúr termékeknek viszont kell a hűtés, hogy megőrizzék természetes összetevőik erejét. Nóra a szépségápolásban használt olajakat is a hűtőben tartja. Ebben az esetben viszont figyelned kell, mert van közöttük olyan, ami szilárddá válik bizonyos hőmérséklet alatt. Ilyen például a kókuszolaj, ami szobahőmérsékleten folyik, hűtőben viszont megdermed.

hűtő1

A hűtő kreatív felhasználása nem korlátozódik a szépségcikkekre, a divatőrültek is előszeretettel használják a konyhai berendezést praktikus megoldásokra: nem kevesebb mint 1,4 millió nőtársad számára egyértelmű, hogy olykor nadrágot tesz hűvösre a szalámi mellé. A kasmír pulcsi azért kerül a hűtőbe, hogy ne legyen molyrágta, a bőrnadrág pedig azért, hogy visszanyerje alakját, és ne legyen kitérdesedve. Te is így teszel? Bizonyára számodra sem mellékes a divat és a szépségápolás. Akik tudatosabbak ezeken a területeken, sokkal nyitottabbak a hűtős-praktikák iránt.

A hűtőben tárolt pulcsik, nadrágok, övek, cipők Takács Nóra számára sem ismeretlenek: új cipőit például nem a lábát kínozva szokta betörni, hanem egyszerűen egy zárható zacskóba vizet tölt, majd ezt a cipőbe teszi, és az egész mehet a fagyasztóba. A víz megfagy, kitágul, közben pedig szépen betöri nekünk az új cipellőt. Klassz, igaz? Ahogy az is, hogy a hűtőben pulóvereket is lehet tartani!

„Itt az ősz, sokunknál előkerültek a kötött pulóverek, és ilyenkor döbbenünk rá, hogy bizony egy-két darab már elnyúlt, szöszös, kissé viharvert állapotban van. Nincs vész! Fogj egy nagy műanyag zacskót, rakd bele a kötött, angóra, moher pulcsikat, és tedd az egészet pár órára a hűtőbe, így a fonál jóval ellenállóbb lesz, és a pulcsid is visszanyeri eredeti formáját!” – ad tippet a szépségszakértő.

Te miért teszel szépségápolási termékeket, vagy furcsa mód, divatcikkeket a hűtőbe? Trendi házitündérként biztos gyorsan rávágod: a hűtő kellemesen hűvösen tartja a krémeket, olajokat, lakkokat, így sokkal gyorsabban szívódnak fel a hatóanyagok, ráadásul a hideg frissen és tovább el is tartja őket. A divat tekintetében pedig inkább arról van szó, hogy ha kisebb vagyont szánsz egy divatos darabra, akkor azt szeretnéd még sokáig hordani. Ha a hűtőbe rejted a pihe-puha gyapjúpulcsit, garantáltan molymentes lesz, a bőr holmik pedig könnyebben visszanyerik a formájukat.

Ami pedig a legfontosabb dolgot, a hűtőszekrényeket illeti, vannak már kifejezetten olyan darabok, amelyeket a feltörekvő házitündérek igényeire szabtak. A Samsung Food ShowCase készülékben a hideg levegő számos fúvókán keresztül áramlik be, biztosítva polconként az optimális hőmérsékletet, így a különböző hőmérsékletet igénylő termékek helyét is könnyedén megtalálhatod. Tisztán elkülönülő zónái pedig lehetővé teszik, hogy a család minden tagja azt tartson hűvösön, amit csak szeretne, így a kasmírpulcsi nem fogja zavarni sem a párod sörtartalékait, sem a gyerekek tejszelet-állományát.

hűtő2

A Food Showcase kialakításánál arra is figyeltek, hogy minden helyet ki tudj használni: egy külön álló első rekeszben, a Showcase részben átlátszó tárolódobozok vannak, amelyekben bátran tarthatsz szépségápolási cikkeket. Egyrészt nem feledkezel meg róluk, másrészt nem keverednek az élelmiszerekkel, és a gyerekektől is megfelelő távolságban tudod tartani őket.

Mit tarts a hűtőben?

  • Természetes, bio, C-vitamint tartalmazó bőrápoló termékeket: a C-vitamin megfelelő felhasználásához nem árt a hűtés, a természetes alapanyagokból készült krémek pedig kevés tartósítószert tartalmaznak, így a hűvös levegőn jobban elállnak.
  • Hosszan tartó szemceruzákat, tusokat: a tartósságot adó anyagok gyorsan elillannak, ha túl melegen tartod őket, a hűtőben tartva tovább használhatod kedvenceidet.
  • Arc olajokat: a legjobb minőségű arcolajok nagy arányban tartalmaznak bőrápoló összetevőket, mint például a kamilla, levendula és tömjén. Ezek az olajok egy idő után elveszítik hatékonyságukat, így ha hűvösre teszed őket, tovább frissek maradnak.
  • Körömlakkokat: ha szeretnél könnyen kenhető és gyorsan száradó körömlakkot használni, tartsd a frizsiderben!
  • Lábsprayket: Forró, nyári napokon nagyon jó frissítő a fáradt, elnehezült lábaknak, ha egyenesen a hűtőből előkapott kis borsmenta permettel ápolod.
  • Arckrémeket, maszkokat: a hűs arcápolók csökkentik a puffadtságot, hűsítik, nyugtatják a bőrt.
  • Talpbetéteket: A hűs talpbetétek nagyon jól hűsítik a sok táncban kifáradt, elnehezült lábat.
  • Kasmír és angóra pulóvereket: Ha lehűtöd ezeket a pulcsikat, az alacsony hőmérséklet garantáltan elpusztítja a molyok rakta tojásokat, tartsd a nyári hónapokban a mélyhűtőben őket, így az őszi szélben egy hibátlan, puha pulcsiba bújhatsz bele.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.