Hogy fest az álomszép lányszoba?

Ha egy tipikus, kis hölgyek lakta helyiségre gondolunk, a rózsaszín drapériák és habos-babos összhatás jut eszünkbe.

Első hallásra egy romantikus, fodros függönyös, fehér és rózsaszín színvilágú helyiség jut eszünkbe a lányszobákról.

Valóban ezek a fő jellemzői, ám ha ezek nélkül, de világos színekkel, nőies kellékekkel és kiegészítőkkel készül a szoba, ugyancsak áraszthatja az igazi lányszoba hangulatát.

A kis hölgyek birodalmában általában derűs, világos színek teremtik meg az alap hangulatot. A lányok szeretik hercegnőnek érezni magukat, kedvenc mesehőseiket imitálva. Egy tipikus lányszobában a fal általában fehér – kedves, romantikus mintákkal – rózsaszín vagy drapp, netán világoskék, világoszöld, de közkedvelt ezeknek a színeknek a megjelenése csíkozott formában is, akár egy babaház belseje.

A falakat díszíthetik apró virágok, pöttyök, masnik, lepkék, egész sorminta, mesefigurák, de lehet egyszínű is; ezt majd különféle, falra akasztott kiegészítők dobják fel. A függöny, az ágy és az ülőhelyek takarója a fal színével harmonizáló drapériából készüljön, egy igazán lányos hangulatú szobából a fodrok sem hiányozhatnak.

Az áttetsző, légies anyagok szintén tipikus kellékei, akárcsak a kissé régies, ,,hercegnős” hangulatú baldachinos ágy, hosszúkás, kerek díszpárnákkal. A párnák selyem huzattal vagy szalaggal átkötve is igazán romantikusak. A lefelé szélesedő karimájú éjjeli lámpák és a díszes, üveggyöngyökkel teleaggatott csillárok nagyon jól mutatnak egy ilyen szobában.

gyerekszoba3

A helyiség berendezésekor gondolnunk kell arra, hogy az a kislány nem marad mindig kicsi, ezért legyenek olyan kiegészítői, amelyek között, majd ha nagyobbacska lesz is, jól érzi magát. Elengedhetetlen kelléke egy lányszobának például, a tükör, ami lehetőség szerint olyan, amelyben a gyermek tetőtől-talpig látja magát.

Már a kicsi lányok is szívesen gyűjtögetik az apró emléktárgyakat, kiegészítőket, hajbavalókat, kar- és nyakláncokat, ezért nem árt, ha van elegendő pakolófelületük: a sokfiókos szekrény ideális választás. A bájos fésülködőasztalka a már nagyobbaknak tehet jó szolgálatot.

csíkos gyerekszoba

Az apróbb holmik azonban kerülhetnek kis kosárkákba is, ezek a fonott, több színben kapható darabok ma divatos kiegészítői a szobáknak, s kisebb pakolóasztalka formájában is készülnek. A falra akasztott tartók, lámpák lehetnek mesefigurák is – ma már szinte mindegyik kedvenc kapható használati tárgy formájában -, s ezek bizonyára megörvendeztetik a csemetét.

A lányszobák ,,velejárói” általában a fényképek, családról, barátokról, no és persze a kedvenc sztárjukról. Valamilyen odaillő keretben a falra tehetjük ezeket, de kerülhetnek egy nagy, gombostűzhető parafatáblára is, melyet az egyik alkalmas falfelületre rögzítünk. Utóbbi azért is hasznos, mert a gyermeknek szánt üzeneteket is rátűzhetjük!

 

Ha nem akarunk rendetlenséget, a szobában legyen helye a plüssfiguráknak, babáknak és egyéb játékoknak is, s ami szép, az maradjon látható helyen. Ahogyan lehet kialakítani játszósarkot, úgy a nagyobbacskák számára egy ,,barátnős sarok” sem rossz ötlet, kanapéval és kis asztallal, ahová kipakolhatjuk az üdítőket és egy kis rágcsálnivalót a pletyizéshez.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.