Fiam lesz! De hogy nézzen ki a babaszoba?

Egy kislány esetében a szülők általában rózsaszínben, fehérben, pirosban vagy ezek kombinációjában gondolkodnak, ha a szoba külsejéről van szó. A fiúknál azonban nemcsak a kék mutathat jól, sőt!

Evidensnek tűnik, hogy ha lánygyermek érkezik a családba, rózsaszínben pompázzon a szobája.  Ez a szín bármilyen árnyalatban és fehér kombinációjával általában telitalálatnak bizonyul. No de mi a helyzet a kisfiú „rezidenciájával?” Ha csak kékben és fehérben, esetleg zöldben gondolkodnánk, meglehetősen unalmas lenne.

Kissé talán valóban nehezebb megtervezni egy fiú szobájának színeit, ám kreativitással nagyon mutatós kuckót varázsolhatunk neki! Játsszunk bátran a színekkel és használjunk egyedi elemeket, hogy igazán üdítővé, széppé, hívogató hangulatúvá tegyük a helyiséget!

Szavazzunk a kékre – kicsit másképp!

A kék a leggyakoribb színválasztás fiúszobába. Csakhogy számos árnyalata van, melyekkel nyugodtan variálhatunk, majd hozzájuk illeszthetünk egyéb színeket, teljesen új dimenziót alkotva. Az átlagos kék szín mellé bátran választhatjuk a fehér és fekete kombinációját! Vagyis, fessük kékre a szobát, de a többi elem pompázzon fehér-feketében!

shutterstock_62088487

A kanapé takarója például lehet fehér, fekete mintákkal. Az ablak és az ajtó függönyön jól mutathatnak a vastag csíkok. A kiságyon levő szövetek ugyancsak a fehér és fekete kombinációját adhatják. A szoba falára akasszunk fekete-fehér képkereteket, lehetnek azok a baba fotói, de akár rajzfilmfigurás képek is.

A szolid fa szekrények mindig jól mutatnak egy gyerekszobában és illeni fognak a színekhez. Vigyázzunk arra, hogy ne vigyük túlzásba a fekete-fehér jelenlétét! Hiszen ez mégiscsak babaszoba. Inkább a fehér, mint a fekete legyen túlsúlyban, legyen a színek elosztása kiegyensúlyozott.

Strand hangulatú babaszoba

Ha úgy érezzük, hogy a kék tökéletes a kisfiú szobájába, de önmagában unalmas lenne, csak a kreatív dekorációt kell megoldani. Ideális ötlet például strand hangulatúvá varázsolni a helyiséget! Ehhez természetesen kiváló a világoskék pasztell szín és a fehér kombinációja. Kék legyen a szoba, a bútorok, kiegészítők pedig fehérek – a fal alja is lehet fehér, míg a felső része kék.

Egy kis föld árnyalatot csempészhetünk a szobába, ha csokoládébarna pelenkázót választunk. A strand hangulatú szobába természetesen csillag-, hal alakú párnák, tengeri mintás kiegészítők illenek. Apróságok, melyek a vízpartra emlékeztetnek és kiemelik a témát. A függöny legyen világos krémszínű vagy világoskék.

shutterstock_25900216

Barna és zöld kombináció

Talán kicsit szokatlannak hangzik, de nagyon jól tud mutatni, ha megfelelően kivitelezzük! Használjunk a különleges hangulatú babaszobához pasztell zöld színt, így kellemes légkört teremtünk, majd könnyed csokoládébarnával párosítsuk. Jöhetnek a csíkok vagy pöttyök barna-sárga-fehér kombinációban a függönyön, a lámpaernyőn, a babaágy szövetein, a fotel takaróján, így a két alap árnyalatot kiválóan ki is emeljük. A függönyök azonban ne takarják az egész ablakot, csak legfelül, vagy két oldalt díszként funkcionáljanak. Alapszínük mindenképp a fehér vagy a krémszín, így kellően szellős légkört teremtenek.

Falfestményekkel és mulatságos képekkel is díszíthetjük a szoba falát. Ötletes megoldás lehet, ha a baba holmijait is a szoba színeiben választjuk, így azokat később apró dekorációkként is használhatjuk!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.