Feng shui tippek karácsonyra!

Néhány egyszerűen megvalósítható ötlettel még meghittebbé teheted az otthonodat, így még békésebben tölthetitek az ünnepeket!

December 13-a Szent Lucia ünnepe, akit fényhozónak tartanak. Szerepe egyre jelentősebbé válik ezekben a napokban, amikor egyre rövidebbé válnak a nappalok.

A fény ünnepe!

December 21-22-én, a téli napforduló napján köszönt ránk az év legsötétebb éjszakája, ezért különösen hangsúlyossá válik a melengető fény jelentősége a karácsonyi ünnepek során. A feng shui ismerői soha sem javasolják az éles, harsány fények alkalmazását, a szeretet ünnepe közeledtével pedig még fontosabb, hogy inkább több apró, visszafogottabb fényforrás biztosítsa a meghitt hangulatot.

japan

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy található kandalló az otthonodban, mindenképp gyújtsd be! Minden lakásban békés hangulatot teremt a gyertyafény. Világíts ezekkel a kis kedves fényforrásokkal! Karácsonyi égősorral már most ünnepivé varázsolhatod a környezeted! A feng shui szerint, az ünnepi asztalt érdemes úgy elhelyezni, hogy fölötte középen lámpa égjen, de semmi esetre se neonfény, hanem valamilyen szűrt, kellemes árnyalat!

Mi legyen a falon?

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha lehet, pasztellszínű helyiségben gyűljön össze a család az ünnepen, méghozzá olyan szobában, ahol a falon nem függenek komor árnyalatokkal festett, agresszív hangulatú képek. Ajánlott a tükröket is eltávolítani a falakról, azok ugyanis megtörik a chi, azaz az életenergia útját, ami ideális esetben szabadon áramolhat a térben.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.