Feng Shui a hálószobában

Ha rosszul alszol, vagy párkapcsolatodban is gondok vannak, akkor érdemes elgondolkodnod hálószobád átrendezésén. Ezzel a lépéssel hihetetlen változásokat érhetsz el, megteremtve a boldogságot!

A Feng Shui szerint az egészség alapja a pihentető alvás. A hálószoba berendezése emiatt igen fontos, központi szerepet kap. Két lényeges ponton javíthatsz, ha megfelelően rendezed át hálószobádat: egészségedet és párkapcsolatodat is rendbe teheted, és szinten tarthatod.

Életünk nagy részét alvással töltjük, így igencsak kardinális pont a hálószoba. A világos, szellős nem zsúfolt térben lelked is felszabadul, nem állja útját semmi negatív tényező. A Chi-nek, vagyis az éltető energiának áramolnia kell, ha az valamibe beleütközik, akkor máris felhalmozódnak a negatív tényezők.

A hálónak a lakás legcsendesebb részén kell elhelyezkednie, hogy az égvilágon semmi ne zavarja pihenésedet. Az ágy elhelyezése felel párkapcsolatodért. Egy nagyon fontos tényezőt soha ne hagyj figyelmen kívül: az ágy sose nézzen az ajtóra! Tedd csendes, nyugalmas helyre fekhelyedet. Ne tedd az ablak alá, ugyanis huzatban nem jó aludni. Ha mégis így alakulna, akkor egy pultot tégy az ablak alá.

hálószoba 4

Nem hasznos továbbá, ha a fürdő ajtaja a hálószobádra nyílik. Az ágy ne legyen annál a falnál, ahol a vízcsövek futnak, ugyanis a víz áramlása egészségügyi problémákért is felelős lehet. Ne legyenek sarkok az alvási helyed közelében, mert hosszú távon fejfájást és egyéb betegségek forrásai lehetnek. Álmennyezettel vagy egy vászonnal takard el ezeket.

A tükrök a hálóban keltik a legtöbb vitát: használjuk vagy sem ezeket? Nos ugye sokan használnak tükröt a fésülködőasztalon, a plafonon vagy az ággyal szemben, a falon. Sok babonát lehet hallani a tükrök mágikus erejéről a baljós hatásukról a párkapcsolatra. Ha mégis ragaszkodsz ehhez, akkor egyet ne tégy: ne tedd a tükröt az ággyal szemben. Vagy ha nincs más járható út, akkor használat után borítsd le egy lepellel.

Ne rakj száraz virágokat a hálóba, hiszen azok halott növények. A friss, vágott virágokat részesítsd előnyben és mindig gondoskodj arról, hogy tiszta vízben legyenek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.