El se hinnéd, hogy nem valódi! – Lenyűgöző műbokréta

Amikor nem állnak rendelkezésünkre friss virágok, a művirág mindig alkalmas alternatíva a dekorálásra. A nem valódi virágoknak is van azonban egy igazán kreatív felhasználási módjuk!

A friss virágok mindig feldobják a lakást. Legyenek akár cserepesek az ablakban, a polcon, vagy vágottak a vázában, szépségük meghittséget, vidámságot csempész az otthonba. Ha azonban éppen nincs elérhető friss virág, mindig jól jön egy műbokréta – persze olyan, amiről nem rí le messziről, hogy nem igazi.

Válasszunk hát azokból a művirágokból, melyek a leginkább tetszenek és a legélethűbbek. Készítsünk belőlük lenyűgöző cserepes viráglabdát, akár többet is, így minden helyiségbe jut a mutatós díszből.

művirág ládában

Ez a saját kezűleg elkészíthető virágdekoráció nemcsak könnyen megalkotható, de egyszerűen fenntartható és nem is drága. Felhasználhatjuk asztaldíszként és az ablakokba rakva is.

Mi kell hozzá?

A virágdekoráció elkészítéséhez ragasztópisztolyra lesz szükségünk ragasztóval, hungarocell labdára, valamint egy nekünk tetsző kaspóra, amelybe éppen bele tudjuk illeszteni a hungarocell labdát (de nem süllyed teljesen bele!) és a színét tekintve a művirágokkal is harmonizál.

Próbáljuk bele a labdát a kaspóba, és rajzoljuk körbe rajta a helyet, ahol illeszkedik. Készítsük elő a művirágokat. Legyen elég belőlük ahhoz, hogy beboríthassák a labdát. Ollóval vagy vezetékvágóval vagdossuk rövidre a művirágok szárát, hogy bele tudjuk majd szurkálni őket a hungarocell labdába.

Nemcsak körben beleszurkálni kell őket viszont, hanem érdemes ragasztópisztollyal meg is ragasztani egy kicsit. Tegyünk a ragasztóból egy keveset a virág labdával illeszkedő aljára, hogy biztosan stabilan tartson. Rendezzük el ízlésesen és egymástól mutatós távolságra a virágokat, és gyakorlatilag készen is van a saját kezűleg elkészített művirág dekoráció, melyből bármennnyit készíthetünk!

virágok

Még csak annyit kell tennünk, hogy a biztonság kedvéért a kaspó szélét is megragasztózzuk és ezután illesztjük a kaspóba a hungarocell labdát a virágokkal. Így a tartójából kiborulni sem fog a szépen megalkotott bokréta.

Mellette nagyon mutatós lehet egy szép gyertyatartó is. Használjuk ezt az egyszerű megoldást arra, hogy akkor is csodás, virágos díszítésekkel varázsoljuk szebbé otthonunkat, amikor éppen nem tehetjük meg, hogy szedünk a kertből friss virágot, vagy veszünk a piacon, a boltban!

Lenyűgöző és olcsó dekoráció az egész lakásba!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.