Dohányzó asztalt az építkezésről!

Furcsán hangzik, de lehetséges: mi sem egyszerűbb, mint hazavinni egy már nem használt fa kábeltartót, és asztalt „faragni” belőle?

Kábeltartóból dohányzóasztalt? Igen! Amíg tartanak a munkálatok, maguk a munkások is használhatják átmeneti dohányzó asztalként a kábel feltekerésére használható, fából készült tartót, melyből azonban egy-kettőre kiváló és masszív dohányzó asztal válhat saját kezűleg!

Egy olyan szobába, ahol a fa bútorok dominálnak, tökéletes szolgálatot tehet. Lehet, hogy éppen hetek óta kutatunk egy megfelelő asztal után, de egyik sem elégíti ki igényeinket. Mi lenne, ha egyedi megoldást választanánk? Egy fa kábeltartóból tökéletes kis dohányzóasztal lehet. Tekinthetjük a műveletet dohányzó asztal „felújításnak” is.

kabeltarto asztalka

Hogyan? Mielőtt hozzálátunk a munkához, tisztítsuk le a kábeltartó felületét megfelelően. Egy csiszológép jó szolgálatot tehet, hogy a leendő asztal minden részét simára csiszolhassuk. Így a felület egyenetlenségét is megszüntetjük.

A dohányzó asztal kialakításához 6-8 egyforma fa rúdra is szükségünk lesz, amelyek afféle tartóként szolgálnak és kifejezetten „asztalos” külsőt kölcsönöznek a kábeltartónak, a rudak közé pedig könyvek kiválóan berakhatók.

kabeltarto3

A rudak beillesztésére szolgáló lyukakat egymástól a nekünk tetsző távolságra jelöljük ki – fúrógéppel készítsünk 25 milliméteres lyukakat az alsó lapba illetve a felső lap (ez lesz az asztallap) aljába. A rudak beillesztéséhez tiplikre is szükségünk lesz, hogy megfelelően álljanak a helyükön.

kabeltarto2

A saját készítésű dohányzóasztal természetes külseje miatt ideális egy meleg hangulatú, meghitt otthonba: remekül mutat a tetején egy kis vázával vagy gyertyatartóval, de elfér rajta egy nagyobb méretű tálca is poharakkal és csemegével.

Vendégfogadásra is használhatjuk, a kávé és a sütemény felszolgálható rajta – alsó része pedig a tartó rudakkal kiválóan alkalmas könyvek tárolásárára, amelyek kifejezetten hívogató, barátságos külsőt kölcsönöznek az asztalnak!

Forrás: