Biokandalló, akár lakásba is

A kandallóépítés nehézségeiről nem a meghittség jut eszünkbe. Engedélyek beszerzése, kéményépítés, kosz, felfordulás és hamu, s a tüzelőanyag tárolására szánt helyiségről nem is beszélve.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb innovációja a biokandalló, amely nem igényel különleges beépítést és engedélyeztetésre sincs szükség. A biokandalló bioalkohollal (etanol) működik, ami minimális széndioxiddá és vízzé ég el.

Üzemeltetésükhöz nincs szükség áramra, gázra, fára, mert folyadékot éget. Ennek köszönhetően a működés során sem hamu, sem korom, sem más káros égéstermék nem keletkezik. 1 liter etanol 1500-2000 Ft körül mozog és kb. 1,5-2 óráig ég. A biokandallók teljesítménye 3 kW körül van, ami egy 10kW-os hagyományos kandallónak felel meg, mivel azoknál a hő 70%-a a kéménybe távozik.

biokandallo

Használatuk és beüzemelésük is egyszerű, begyújtástól számítva közel egy percen belül ég. Többnyire háromféle konstrukcióban létezik: a falra szerelhető, a térben álló kandalló, ill. a különlegesebb padlókandallók.

Az árak a hagyományos kandallókhoz viszonyítva hasonlóan széles spektrumon mozognak, kb. 200000 Ft-tól a határ a csillagos ég. Itt azonban megspóroljuk a beépítési költséget, a kéményt és az engedélyeket, így valójában sokkal kedvezőbb áru megoldás a hagyományos kandallókkal szemben. Hatalmas termékpaletta várja a finom harmóniára és a tűz közelségére vágyó, ám mégis gyakorlatias érdeklődőket. A puritán megjelenésű falra szerelhető daraboktól a dohányzó asztalba épített kollekciókon át, a már-már plasztikus megjelenésű, egészen extrém kandallókig bezárólag számos variációval találkozhatunk. Az anyaghasználatban is egyre nagyobb a választék, bár a legnépszerűbbek az acél és üveg felhasználásával készült darabok.

biokandallo2 biokandallo_1_1

A biokandallónak köszönhetően végre azok is részesülhetnek az élményben, akik lakásban laknak, vagy nem rendelkeznek megfelelő paraméterekkel egy hagyományos kandalló kiépítéséhez. Az élmény garantált, egy fárasztó nap után igazi kikapcsolódás a valódi lobogó lángok előtt megpihenni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.