Az élénk színek és bohókás minták energetizálnak

Az egyedi és élénk színek és minták megtöltik élettel a hétköznapokat. A kedves kombinációk – legyen pöttyös vagy kockás  játékos harmóniába öltöztetik otthonunkat.

A pöttyös és a kockás minták sok esetben bohókásnak tűnnek, ezért elsőre azt gondolhatnánk, hogy csak a gyerekszobában mutatnak jól, ám a többi szobát is igazán egyedivé tehetik, ha jól kombináljuk őket.

A lényeg abban rejlik, hogy a megfelelő méretű és stílusú mintát válasszuk. Míg az egyszínű, apró vagy közepes méretű minták hagyományosabbnak mondhatóak, addig az extrémebb, feltűnőbb díszítés inkább avantgárd stílusú vagy modernebb otthonba illik.

Arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy egy kisebb helyiséget optikailag szűkíthetnek a nagyobb, hangsúlyosabb minták, ezért oda érdemesebb az apróbb pöttyök vagy kockák közül válogatni.

kockás fürdő

Érdekes hatást közvetítenek az erős kontúrral körberajzolt motívumok, mialatt a többszínű vagy váltakozó méretű pöttyös és kockás mintázat kicsattanó energiával tölti meg a szobát. Amire szintén ügyelnünk kell, hogy a vidám és feltűnő díszítéshez mindenképpen semleges színeket válasszunk kiegészítésnek, így a végeredmény sem lesz túl frusztráló, vibráló. A pöttyös és a kockás már önmagában is elég figyelemfelkeltő, így ügyeljünk arra, hogy olyan berendezést válasszunk, melytől nem lesz zavaró, giccses, vagyis túldíszített az összhatás.

kockas fal

A pöttyös minták mellé inkább a kör alakú, hengeres, íves vonalvezetésű tárgyak illenek, míg a kockáshoz jobban passzolnak a szögletesebb bútordarabok. Számos variációt keverhetünk egy helyiségen belül, de ahhoz, hogy ez ne keltsen zűrzavaros hatást, nagy körültekintés és jó ízlés szükségeltetik. Az ismétlés garantáltan izgalmas, mégis egységes és harmonikus hatást kelt. Ha egyazon minta a helyiség több pontján is visszaköszön, a kellemes összhatás biztosított.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.