A mikulásvirág pirosítása!

Kapott a napokban egy mikulásvirágot, de nem hajlandó bepirosodni. Mi lehet a gond? Cikkünkből megtudhatja!

Sok lakásban van mikulásvirág, sokaknak tavalyról is maradt, amely ugyan szép, de zöld marad, így soha nem lesz karácsonyi dísz belőle. Ismerjük meg a titkot, hogy lehet újra rábírni kedvencünket, hogy teljes pompában ragyogjanak nekünk az ünnepekre?

A mikulás virágot megvesszük télen gyönyörű piros fellevelekkel, majd a következő évben már csak egy zöld szobanövény marad, ami beleolvad otthonunk többi jelentéktelen növénye közé.

mikulásvirág

Mit is tegyünk?

Nos, a mikulásvirág egy rövid nappalos növény, amely annyit jelent, hogy ahhoz hogy bepirosodjanak a levelei, egyszerűen meg kell hosszabbítani a sötét órák számát. Vagyis meg kell oldanunk, hogy 12 óránál kevesebb fény, érje.

Ezt úgy tudjuk megoldani, hogy este, betesszük, a növényt egy sötétebb helyre ez lehet egy gardrób, vagy egy kamra, és kiszámoljuk, mikor kell elővenni. ha mondjuk, betesszük este 8 órakor a növényt, akkor csak másnap ráérünk 9-10 óra körül kivenni, és visszatenni a helyére.

levendula_katt8

Ha ez nem megoldható, vegyünk egy nagyobb fekete kartont és borítsuk rá a növényre, majd számoljuk ki az időt.

Ezzel a módszerrel akár még időzíteni is tudjuk, mikor pirosodjon be a mikulás virágunk, akár karácsonyra is gyönyörű tűzpiros ünnepi dekoráció válhat belőle. A pirosodás hoz ezt a módszert kb. egy -másfél hónappal előbb el kell kezdenünk.

Ne feledjük, hogy fontos a hűvös klíma, mert a túl meleg és száraz levegő tönkre teheti munkánk gyümölcsét.

Kéthetente egyszer akár egy kevés tápoldatot is adhatunk növényünknek, és ha sikerül egy szép karácsonyi kaspót választanunk hozzá akár asztaldísszé is válhat a piros mikulásvirágunk.

Forrás:


Egy válasz