8 dolog, amiről nem tudtuk, hogy festhető

Adjunk új életet régi használati tárgyaknak! Hogyan? Ugye nem is sejtettük, mi mindent lehet festéssel újra mutatóssá varázsolni? Valami különleges, valami új jól jönne a polcokra, dekorációnak, tárolóedénynek? A régi szőnyegből, függönyből legszívesebben másikat csinálnánk?

Turbózzuk fel régi tárgyainkat új festékréteggel! Íme pár tárgy, ami kiválóan festhető!

Vannak dolgok, amelyekről valószínűleg nem sejtettük, hogy lehet őket festeni. Egy ecset, némi festék és új lehetőségek nyílnak meg előttünk!

üvegfestés

1. Üvegek: a csavaros tetejű üvegeket számos dolog tárolására lehet használni a konyhában. Önmagukban is szépek, de egyedi tartozék válhat belőlük, ha festékkel készítünk rájuk címkét, amelyen az üveg tartalmát jelezzük. A festés házilag könnyedén megoldható!

2. Kárpitozott szék: egy régi szék átalakítása is lehetséges festés-mázolással. Víz, szövetfesték és latex festék használatával ügyesen felújíthatunk egy ilyen bútordarabot. A szövet befestése után a falábak festése következik, amelyeket akár fényes, modern fehérre is pingálhatunk!

függünyfestés

3. Függöny festése otthon: sima, fehér függönyöket, minden cicoma nélkül könnyedén mintássá varázsolhatunk – nem kell újat venni! Szükségeltetik hozzá némi türelem, de megéri: akár négy árnyalatú csíkokat is varázsolhatunk, néhány tekercs festőszalag segítségével. Az eredmény: igazi, dizájnos függöny!

szárított virág festés

4. Szárított virágok: talán nem mindenkinek tetszik az ötlet, de a száraz virágok otthoni festése is egyszerűen megoldható, ha a dekoráció úgy kívánja. Egy réteg festékspray, és máris a megfelelő színben pompáznak – persze egy mutatós vázában!

szőnyegfestés

5. Szőnyegfestés: hihetetlen, de igaz – a szőnyeget is befesthetjük, teljesen újat varázsolva a régiből! Fedjük le a szőnyeget (vagy a bosszantó foltokat) csíkokkal vagy egyedi mintákkal. Festési technikák helyett csak egy kis kézügyességre és kreativitásra van szükségünk.

munkalapok festése

6. Munkalapok és készülékek: nem engedhetünk meg magunknak egy konyha-átalakítást? Akkor fessük be a konyhaszekrényt! Vannak festékek, amelyek rozsdamentes acélhoz, csaptelepekhez, fa munkalapokhoz is használhatóak. Polírozott, rozsdamentes hatást keltenek és a felületek ugyanolyan tartósak lesznek, mintha az üzemben készültek volna.

fakanalak festése

7. Fakanalak, fa eszközök: a festés otthon igazi móka lesz! Sokkal mutatósabbá tehetjük a konyhai eszközöket élénk színekkel. Ha unjuk, hogy minden ugyanolyan árnyalatú, a fakanalak, fa eszközök végét fessük kékre, lilára, rózsaszínre, zöldre! Egyszerűbben meg is találjuk majd őket a sorban.

8. Játékok festése: meglehetősen mutatós dekoráció készülhet szép, telt színekre festett apró játékokból, amelyeket felfűzünk a falra. Nem kell hozzájuk különösebb festési technika. Akár egy buli erejéig lesznek fent, akár ezzel az érdekes módszerrel szeretnénk feldobni egy szobát, a neon színekre festett apró állatfigurák rendkívül ötletesek. A műanyag játékok újjászületése!

Forrás: Inspirációk