Stresszoldó mobilalkalmazás!

Egy stresszoldó mobiltelefon-alkalmazást fejlesztettek ki, amely a felhasználó saját optimális légzésritmusára építkezve működik.

A MyCalmBeat – azaz Az én nyugodt ritmusom – elnevezésű alkalmazás egy fülhez erősíthető szívritmus-monitor segítségével térképezi fel a felhasználó teljesen egyedi optimális légzésritmusát, amely segít növelni a szívritmus változékonyságát, vagyis a dobbanások közötti hol rövidebb, hol hosszabb időközöket. A gyors, illetve lassú szakaszok egészséges és szabályos váltakozásából eredő harmonikus hullámzás pedig csökkenti a stresszszintet.

"Az emberek egészen addig nem veszik észre a lassú lélegzés jótékony hatását, amíg valóban le nem ülnek legalább tíz percre, és aztán teljesen másképp érzik magukat" – mondta Savannah DeVarney, az alkalmazást kifejlesztő MyBrain Solutions cég értékesítési alelnöke.

f0o2386x

Az optimális légzésritmus meghatározása után az alkalmazás olyan mozdulatokat mutat a felhasználónak, amellyel elérheti a megfelelő ki-, és belégzési arányt, mialatt a szívmonitor folyamatosan visszajelzéseket küld neki a szívritmusa változékonyságáról.

"A szoftver feltérképezi a felhasználó szívritmus változékonyságát az egyes légzésciklusok alatt, hogy megtalálja az ideális ritmust"
– magyarázta Devarney. Az optimális érték állandósul a felnőtteknél, és általában csak a gyermekkor, valamint a terhesség ideje alatt változik.

A vállalat hetente háromszor, napi tíz perc mobiltelefonon-alkalmazásos gyakorlást ajánl. A fejlesztés az iPhone, az Android és a Blackberry készülékekre is kompatibilis.

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.