Olyan vagyok, mint az anyám!

Bizonyára mindannyian emlékszünk anyukánk régi mondásaira, miszerint, ,,várj csak, majd meglátod!”, és ,,azért, mert én azt mondtam!”.

Ezeket a mondásokat tízből nyolc brit anyuka használja saját gyermekeinél is. Úgy tűnik a régi dolgok ilyen esetekben is beválnak. A brit BabyWebsite felmérése szerint, a legnépszerűbb mondások az ,,és ha valaki kútba ugrana, te is utána ugranál?", a ,,majd jól kiszúrod valakinek a szemét vele!" és ,,szerinted én a rabszolgád vagyok?".

,,A legviccesebb ebben az egészben az, hogy sokan már gyerekkorukban elhatározzák, hogy nem lesznek olyanok, mint saját édesanyjuk." – nyilatkozta Kathryn Crawford, a BabyWebsite munkatársa. ,,Az igazság azonban az, hogy akaratlanul is azokat a mondásokat és szidásokat használjunk saját gyerekeinknél, amelyeket szüleinktől hallottunk."

csalad17

A 3000 megkérdezett anyuka 60 százaléka saját bevallása szerint azért használja édesanyja mondásait, mert azok már egyszer beváltak, a maradék 40 százalék azonban annak ellenére használja a jól bejáratott szövegeket, hogy nem is tudja pontosan mit is jelentenek. A megkérdezett édesanyák szüleinek kétharmada rendkívül mulatságosnak találta, hogy mondásaik tovább élnek a gyerekeik által.

Forrás: