Külföldi a pasim, mit tegyek?

Ami és aki más, az általában vonzóbb számunkra. Így van ez akkor is, ha egy külföldivel akad össze az ember. Mégis, mire számíthatsz egy ilyen kapcsolatban?

Egy külföldi pasira általában ragadnak a nők. Az Erasmus-generáció tudja ezt nagyon jól, és akár egyetemen, akár a nagybetűs életben találkozunk más országból való férfival, néhány szempontot érdemes végiggondolnunk.

Honnan jött?

Az, hogy mire is számíthatunk egy külföldi pasitól, nagyban függ természetesen attól is, hogy mely nemzet oltalma alatt nevelkedett. Ha európai pasival hoz össze a sors, akkor számíthatsz a legkevesebb konfliktusra – már ami a különböző kulturális alaptőkétekből fakadhat.

Egy olasz pasitól általában tényleg heves érzelmeket várhatsz, az északi népek távolságtartóbbak, az angolok viccesek, de hűvösek is lehetnek… és lehetne még sorolni a népekre oly jellemző tulajdonságokat, ámde felesleges.

Egyszerűen azért, mert minden férfi más, egyedi, és személyre szabott ízléstől függ, hogy összecseng-e a természetetek.

Közös élmények nélkül

A kulturális különbségekre azonban érdemes odafigyelni, hiszen ami neked a gyerekkort jelentette a bambival, a pálcikás jégkrémmel vagy a Csepel biciklivel, az neki lehetett egy számodra teljesen ismeretlen csomagolású robbanós cukorka, a Túró Rudit mint jutalmazási eszközt hírből sem ismeri, és az édes tölcsér sem biztos, hogy olyan nagy szám volt neki a fagyizóban.

Tehát az "Ó, hát olyanom nekem is volt” illetve az "Azta! Téged is vittek Szandi koncertre?” jellegű felkiáltásokról le kell mondanod. Ami a nagyvilágból becsordogált hozzánk, az nem biztos, hogy ott is nagy szám volt, és a Vuk zenéjére sem kezd majd el csillogni a szeme. Bár a pasiknak az ritkán szokott – legalábbis egy mese intrójától.

Mindenesetre ne mondj le ezekről az emlékeidről csak azért, mert elsőre nem fogja megérteni ezt kedvesed. Magyarázd el neki, az adott retró reklám miért fontos emlék neked, és kérd meg, hogy ő is meséljen neked hasonló dolgokról.

valentin-nap6

Más vallás?

Ha más országból származik szíved választottja, elképzelhető, hogy a vallása is más. A normák, melyeket magáévá tett, a szerepek, amelyekben elhelyezi a többi embert, erősen befolyásolhatja a kapcsolatotokat is. A vallásszabadság egy csodálatos dolog, azt azonban érdemes felmérni, hogy mennyire elkötelezett híve vallásának, és hogy ezek egy kapcsolatra nézve számodra milyen új, eddig még ismeretlen szabályokat és normákat jelentenek.

Illetve ha a te életedben áll fontos helyen egy entitás, el kell gondolkodnod, hogyan tudod belehelyezni őt és a nézeteit ebbe a világba.

Általában ez nem okoz nagy problémát, azonban emiatt akár az esküvő megszervezésénél is akadályokba ütközhettek. És ne is beszéljünk a család fogadtatásáról. Ha nyitott a rokonság, bármilyen új ceremóniában benne lesz.

Hogyan beszélünk a külföldi pasi anyjával?

A külföldiség nem csak más mentalitást jelenthet, de más nyelvet is – minden bizonnyal. Amely problémát ti nyilván áthidaltatok már, hiszen együtt vagytok. Vagy egyikőtök anyanyelvét használjátok vagy van egy közös idegen kapocs.

Anyukáék azonban már nem biztos, hogy hajlandóak elsajátítani a te nyelvedet, és az is előfordulhat, hogy a legelterjedtebbet, az angolt sem beszélik. Így kicsit feszélyezett lehet az első, meg még a sokadik találkozás is.

Nincs más hátra, mint az alkalmazkodás. Az első pár alkalommal még elfogadott, hogy a szerelmed tolmácsol, ha azonban tényleg hosszú távra tervezel, akkor mindenképpen el kell sajátítanod a nyelvet legalább alap szinten. Ez nem csak a kommunikáció megkönnyítését is jelenti, de erős elhatározást feltételez (anyósék szemében is), hogy komolyan gondolod a kapcsolatot a kicsi fiukkal.

Mindenesetre a nyelv nem lehet akadály, ha szerelemről van szó, hiszen ha nagyon akarsz valamit, illetve valakit, akkor azt úgyis megoldod. Tehát külföldi pasi innentől nem akadály!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.