Hogy kerül a kutya a hotelbe?

Például úgy, hogy a gazdájával együtt utazik. Ma már nem kell otthon hagyni a kedvencet üdülés alatt: számtalan hotel, panzió és egyéb szálláshely szívesen fogad négylábúakat is.

Igaz, ezért a legtöbb esetben pótdíjat is felszámolnak. Érthető, hiszen a szobák takarítása nagyobb alaposságot kíván akkor, ha időnként kutyák is laknak bennük. Szálláshelyet nem gond találni, remek tematikus oldalak vannak erre.

Szabályok és etikett

Van néhány fontos – ha úgy tetszik – illemszabály, amit nem árt betartani, ha kutyával utazunk, üdülünk.

Kutyánkat soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. Unatkozhat, hangoskodhat, rongálhat, de akár baj is történhet vele, amit tovább nehezít, ha eközben a gazda éppen strandolni/síelni van. Ne engedjük fel kedvencünket az ágyra, bútorokra.

Az etető- és itatóhelyet csempézett felületen helyezzük el, és tegyünk alá törlőt. Így elkerülhető, hogy összepiszkítsa a helyiséget. Ne hagyjuk, hogy kutyánk a szálláshelyen vagy annak kertjében végezze dolgát. Ha mégis megtörténne, szedjük össze (ha a szobában történt, takarítsuk föl).

kutya%252854%2529

Kutyánkat minden esetben pórázon sétáltassuk. Európa több országában, vagy a tengerentúlon is több államban kifejezetten tilos póráz nélkül az utcára vinni kedvencünket. Utazás előtt mindig tájékozódjunk ez ügyben!

Ha nyáron strandra megyünk, olyan helyet kell választani, ahol nemcsak nem tiltják kifejezetten a háziállatokat, de lehetőleg nem is túl zsúfolt. A törölközőkön keresztben vágtázó vizes-sáros eb nem biztos, hogy a strand legkedveltebb vendégévé tesz bennünket.

Amire biztosan szükség lesz

Az utazás és a nyaralás előtt körültekintően kell csomagolni, hogy lehetőleg minden helyzetre készen állhassunk. Néhány olyan eszköz, amire szükség lehet:

– étel, víz, jutalomfalatok,

– etető- és itatótál,

– fekvőhely,

– nyakörv, rajta bilétával, ami tartalmazza a gazda nevét és telefonszámát,

– elsősegély doboz,

– gyógyszerek,

– kedvenc játékok,

– ürülékgyűjtő zacskó

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.